Poznati

Direktno.rs

07. 03. 2021. 20:02 0

Ovako je Sanja Ilić govorio o stanju kulture u Srbiji

Muzičar Sanja Ilić, koji nas je iznenada napustio u 70. godini, u jednom od intervjua osvrnuo se na stanje kulture u našoj zemlji i uporedio ga sa onim u Jugoslaviji.

Ilić je decenijama stvarao muziku, a pre dve godine je u jednom intervjuu uporedio situaciju na kulturnoj sceni u Jugoslaviji i danas.

- Muzičari su živeli u Jugoslaviji, a zarađivali novac u Sovjetskom Savezu. Jedno vreme su pevali španske pesme, pa meksikanske, a onda grčke. Danas kad pogledamo stvari i opet se novac zarađuje negde po Evropi. Ništa se tu nije promenilo. Nekad su se prodavale ploče i kasete, a danas toga više nema. Muzika se danas prodaje u digitalnom pakovanju - ispričao je 2018. godine.On se tom prilikom prisetio i nastupa pred Titom.

- Dva puta sam mu svirao za rođendan. Čekali smo ga satima u sobi, a program za njega bio je katastrofalan. Svirali su mu Šopena, a Titu to nije bilo po volji. Moj utisak je bio da se dosađivao. Svirao sam mu i na poslednjem rođendanu u Karađorđevu, kada smo pratili Čolu i Zlatka Pejakovića. Mnogi će se setiti te noći. Obratio nam se Tito mimo protokola. Govorio je da održava kontakte s nekim od tada najvećih kriminalaca. Sećam se da su nas loše platili. Vratio sam im novac i predložio da ga uplate u Titov fond. Na sletovima smo bolje prošli. Od honorara samo za muzičku pratnju smo mogli da živimo pola godine bezbrižno. Bacale su se pare - rekao je Sanja i otkrio da li je još neko bio galantan prema kulturi kao Tito.

- Niko nije bio galantan prema nama. Sećam se da smo radili "Konstatinus Magnus" kad je predsednik bio Toma Nikolić. Svaki dan su nam smanjivali honorar. Radili smo skoro za lepe oči. Mogu danas da mu zahvalim što mi je omogućio da napravim najveći projekat u karijeri - zaključio je tada muzičar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati