Poznati

Irena Dedakin

02. 03. 2021. 21:17 2

Raša Bukvić za Direktno: Novinarima je u Jugoslaviji bilo lakše (VIDEO)

Glumac Radivoje Raša Bukvić prokomentarisao je stanje u medijima u našoj zemlji, u susret filmu "Trag divljači" čije snimanje je nedavno počelo, a u kojem tumači ulogu istraživačkog novinara.

Radivoje Raša Bukvić biće zvezda novog filma "Trag divljači" u produkciji Miloša Avramovića ("Južni vetar") i u režiji Nenada Pavlovića, sina proslavljenog reditelja Živojina Žike Pavlovića. U pitanju je ostvarenje koje prati priču o perspektivnom novinaru koji otkriva mrežu skrivenih porodičnih tajni i komunističkih zločina, izveštavajući o svirepom ubistvu u Jugoslaviji, krajem '70-ih godina.

S obzirom na to da je radnja filma smeštena u vreme koje mnogi imaju tendenciju da idealizuju sa ove vremenske distance, pitali smo Bukvića da li sebe smatra jugonostalgičarom.- Pa, ja sam rođen u Jugoslaviji, ali kad sam imao 12 godina krenuo je rat. Ja sam pripadnik ove generacije koja dolazi posle raspada. Svi glavni utisci moje mladosti su smešteni u devedesetim, tako da ne mogu da kažem da sam jugonostalgičan jer se ne sećam mnogo Jugoslavije, ali se sećam da sam bio Titov pionir - rekao je glumac.

On će u filmu "Trag divljači" biti u ulozi istraživačkog novinara, pa se osvrnuo i na stanje u medijima kojem danas svedočimo.- Ja ne znam, ja sam istraživački novinar iz sedamdesetih godina, pa mogu da pričam da je možda tada bilo mnogo lakše novinarima zato što su oni jedini koji su kreirali ljudsko razmišljanje vezano za političke i druge događaje koji su karakterisali to vreme - naveo je Bukvić i dodao:

- Danas vi imate mnogo veći problem pošto su danas posmatrači medija ustvari istraživači. Mi preko mobilnih telefona i kompjutera možemo sami da istražujemo informacije na način na koji mi hoćemo - zaključio je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati