Poznati

I. D. [ Izvor: Nedeljnik ]

21. 01. 2021. 11:49 2

"Trebalo mi je vremena da se lišim osećaja odgovornosti za ono što mi je uradio"

"S obzirom na količinu traume, sramote i monstruoznosti, toga da ti je ceo svet srušen, sve u šta si verovao, plus klasične psihološke traume koje ostavlja zlostavljanje, trebalo je vremena i meni i nekim mlađima od mene, da se liše toga što im je on usadio, a to je osećaj odgovornosti, saučesništva i krivice za ono što ti se događalo", rekla je u intervjuu za Nedeljnik glumica Milena Radulović, koja je pre nekoliko dana optužila poznatog učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje.

Vest da je čuveni beogradski učitelj glume Miroslav Mika Aleksić uhapšen u subotu uveče odjeknula je Srbijom i regionom. Njega je za seksualno zlostavljanje, pored još pet devojaka, optužila glumica Milena Radulović. Ona je juče saslušana u Višem javnom tužilaštvu, dok danas isto to radi njena koleginica Iva Ilinčić. 

Radulović je u intervjuu za Nedeljnik objasnila na koji način je Aleksić manipulisao njom i drugim devojčicama iz grupe. Kako je navela, u pitanju je čovek kojeg su deca znala po deset i više godina, nije im bio samo autoritet već i - zaštitnik.- On vidi da imaš problem, i ti se na kraju osećaš i počastvovanom što je neko u masi te grupe primetio da si tin a pola raspoloženja, i tada stvori taj bliski princip toga da ti se nađe. Nekome neko umre, razvod roditelja, zdravstveni problem, on stvori situaciju da bude nasamo sa tobom, da li u kancelariji ili u šetnjama Knez Mihailovom. I zaista je u takvim slučajevima davao najdivnije, najkorisnije savete koji su bili vrlo primenjivi i produktivni. Stvarno rešiš taj problem - ispričala je Milena i dodala:

- Negde u tom trenutku, te devojke na koje je on obratio pažnju, on ih je već navikao da ostati sam sa njim znači da će ti pomoći, da će rešiti tvoju dramu. Imaš petnaest-šesnaest godina i misliš da je sasvim u redu da ostaneš nasamo sa njim, misliš da ćeš dobiti novo rešenje za te tvoje "nepremostive životne probleme". I kad vidiš neku od tih starijih devojaka, dok si u mlađoj grupi, pomisliš: "Kad će mene da prepozna, mene da odvede." I to misliš dok te ne odvede prvi put.Glumica je naglasila da je Aleksić radio na tome da poništi autoritet roditelja i da je u toj nameri često uspevao.

- Govorio je "što te dovoze roditelji, oni tebe ne poštuju, oni misle da ti ne možeš sam da dođeš na čas". A u tom periodu, kad si u pubertetu, želiš da si nezavisan, misliš da je to što on priča pravilno. I ne daj bože da neko od naših roditelja nešto kaže protiv njega, a dešavalo se da im se nešto ne dopadne, nešto što su videli, ili bi rekli nešto za njega neafirmativno, deca su ga branila. Sve devojke o kojima ja pričam, uključujući i mene, životom su branile njega i njegov stav i to da je on u pravu. Naravno, govorim o vremenu pre zlostavljanja - ispričala je.

Jedan deo javnosti izneo je sumnju da neko sa 17 godina može da bude izmanipulisan u toj meri. Milena je objasnila da je iza te manipulacije i pažljivo građenog imidža uticajnog i poštovanja vrednog čoveka stajao ceo sistem.- Znam da neki pitaju "pa kako si to sa 16-17 godina izmaniulisan?" Ali svi su izmanipulisani. I žrtve, i naši drugari koji se pitaju zašto nas nema po pola sata, 45 minuta. Izmanipulisani su roditelji koji su nas tu doveli. A onda i celo društvo, jer je čovek bio ugledan, jer je dobijao nagrade. Svako ko je čuo ime Mika Aleksić i imao pozitivnu misao bio je prevaren i izmanipulisan, jednako kao i svi pomenuti. On jeste monstrum koji je sve prevario, ali njemu je društvo dalo taj kredibilitet, nagradilo ga, u svim tim emisijama su lovorike, pa je svaki roditelj poželeo da njegovo dete postane deo te divne grupe.

Naglasila je da je nije sramota da govori o ovome, ali da je u pitanju "pakao koji je neopisiv za svakoga ko nije prošao nešto slično."

- Ovakve stvari se ruše kada postoji zajednica ljudi, od jezgra tih devojaka, naših kolega iz grupe koji nisu čuli i znali šta se dešavalo, ali sada znaju da su verovali u pogrešnog čoveka. I ne očekujte da će izletati u prvom krugu da govore javno, jer je za sve njih ovo izdaja. Mnogi od njih su i svoju decu slali u tu grupu. Svi znamo taj osećaj kada nas neko koga smo voleli izda, i koliko je to bolno. Dajte im vremena. Najlakše je osuditi. Najvažnije je da je osećaj porodice o kojem sam govorila, sada jači nego ikada pre. Oni su i dalje moja druga porodica - zaključila je Milena.

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati