Poznati

Direktno.rs

02. 12. 2020. 19:00 1

Milioni, klubovi, jahte, pa besparica: Boban Petrović i "povratak sebi"

Boban Petrović, urbana legenda Beograda, čovek koji je u životu bio di-džej, vlasnik mnogobrojnih diskoteka, ali i jednog fudbalskog kluba, sav novac je potrošio kako bi se vratio prvoj ljubavi - muzici, a danas je, kako kaže, u "kosmičkoj vezi" sa devojkom koja se "proslavila" repovanjem u skupštini Srbije.

Petrovićeva životna priča je jedna od najneverovatnijih na našim prostorima. Javnosti je postao poznat po žurkama u glavnom gradu na kojima je radio kao di-džej. Njegove žurke smatrale su se toliko bitnim da je "upad" na jednu značio ulazak u klub beogradske "urbane elite".

Bio je vlasnik diskoteka "Safari", "Klub M" i kultne "Zvezde", a muzičku karijeru je počeo da razvija u grupi Zdravo sa kojom je imao broj jedan hit pod nazivom "Meteorologija". Kao solo izvođač je sa pesmama "Prepad", "Đuskaj", "Kupatilo je shvatilo", doprineo uspostavljanju autentičnog disko fanki zvuka u Jugoslaviji.

Petrović se nije zadovoljio "članskom kartom" među jugoslovenskom elitom, već je otišao korak dalje. Kao pripadnik svetskog džet seta, u jednom trenutku je bio vlasnik FK Marbelja i kao glavni čovek ovog kluba u to vreme, živeo je u raskošnoj vili u Marbelji. Imao je privatan avion, njime je obilazio gradove širom sveta i sklapao poslove, a legendarne su i žurke na jahti koja je takođe bila u njegovom vlasništvu.

"Blue Cristal" jahta je bilo mesto okupljanja mnogobrojnih svetskih faca, među kojima su bili Šon Koneri, članovi grupe Kool and the Gang, muzičari Princ i Mik Džeger, glumica Šeron Stoun i fudbaler Dejvid Bekam.Ono što je usledilo je začudilo sve koji su bili upoznati sa Petrovićevim načinom života. Muzičar, di-džej, biznismen i vlasnik fudbalskog kluba, odjednom je odlučio da sav zarađeni novac potroši u što kraćem roku i da se vrati svojoj prvoj ljubavi - muzici. Želeo je da, kako je tada rekao, "otkupi sopstvenu slobodu".

Izdao je dve knjige: "Rokanje", o avanturama mladog di-džeja i beogradskim žurkama 70ih i 80ih godina prošlog veka, a nastavak, jednostavno nazvan "Rokanje 2" ugledao je svetlost dana ove godine.

U međuvremenu je pronašao ljubav i to baš u trenutku kada nije imao ni delić nekadašnjeg bogatstva. Sveže razveden, Petrović se zaljubio u 37 godinamlađu srpsku violončelistkinju Jelenu Mihailović.- Ne želim velike pare, veliki novac me je već pogodio u životu i onda sam nastradao. Pare nisu problem, ako ih nemate, nema ni problema. Opet sam bez para i sopstvenog krova nad glavom. Nas dvoje vezuje pretežno muzika, a možda i to što sam pare potrošio pa se ona sažalila i primila me pod svoje skute. Emocije postoje, ali su više iskonske nego ovozemaljske, mi jesmo u kosmičkoj vezi koja bi trebalo da bude prava. Naš kontakt se ne svodi samo na banalnosti svakodnevnice, oboje smo u onom drugom videli nekog s kim je veoma interesantno provoditi svaki trenutak - ispričao je Boban nedavno za beogradske medije.

"Kosmička ljubav" koju je osetio sa Jelenom prenela se i na skupštinsku salu krajem oktobra ove godine, kada je mlada violončelistkinja odrepovala pesmu koju je Petrović napisao davne 1981.Kao pripadnica SPS-a Jelena je postala skupštinska zvezda zbog neobičnog performansa koji je izazvao različite reakcije u javnosti, a Mihajlovićeva je ubrzo pokušala da objasni šta joj je bila namera sa ovim nastupom.- Boban je moj partner već celu deceniju. Poznati je muzičar, kompozitor i tekstopisac, a potonji uspešan pisac i biznismen. U svoje vreme napisao je pesmu "Kandidati-mandati", a kako sam upoznata sa njegovim celokupnim opusom, zapalo mi je za oko da su neke teme o kojima je on tada pevao, po problemima koji se pominju, itekako aktuelne i danas - ispričala je ona za Danas i dodala:

- Da rep muzika nije dosegla nivo koji uživa u današnjoj popularnoj muzici i izrazu, ne bih pokušala da ‘odrepujem’, nego bih jednostavno odrecitovala i izgovorila lepo sročene rečenice. Ipak, imam utisak da u tom slučaju te reči ne bi dobile na težini i skrenule pažnju na probleme koji su isti kao i pre gotovo 40 godina - zaključila je Petrovićeva izabranica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati