Beograd

Direktno.rs

19. 05. 2023. 19:16 2

"Srbija mora da stane da bi ONI OTIŠLI"

Veliki i dostojanstveni skup "Srbija protiv nasilja" treći put se održava u Beogradu, a na njemu je prisutan još veći broj ljudi nego što je to bio slučaj u prethodna dva navrata.

Građani su se okupili ispred Narodne skupštine, gde su organizatori ponovo pročitali zahteve, nakon čega se krenulo u šetnju do Gazele.

- Zahtevamo zaustavljanje promocije nasilja u javnom prostoru, to podrazumeva momentalnu smenu svih članova REM, hitno ukidanje emitovanja rijaliti programa i emisija koje promovišu nasilje, agresiju, nemoral na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, zabranu štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju, objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks - rekla je Jelena Mihailović, jedna od majki iz Pećinaca.

Još jedan od zahteva je, kaže, "oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink i TV Hepi".

- Zahtevamo institucionalnu odgovornost, a to znači smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, šefa BIA Aleksandra Vulina i usvajanje ostavke ministra Branka Ružića. Pošto danas do 18 sati nisu ispunjeni zahtevi ovog protesta, ja okupljene građane proglašavam Narodnom skupštinom - rekla je ona, a okupljeni su uglas vikali "Vučiću ostavka".

Ona je na početku protesta rekla da žele da "žive bez straha u svojoj zemlji".

- Ovde smo jer hoćemo Srbiju bez nasilja, zar to nije svima jasno. Nijedan od ovih ciljeva nije moguć bez institucija koje funkcionišu, oni koji vode zemlju i imaju apsolutnu vlast, a samim tim i apsolutnu odgovornost, ne žele da čuju zahteve ovog protesta, ne smemo da im dozvolimo da se igraju sa životima naše dece i ove zemlje - rekla je ona.

Ona je rekla da su "njihovi zahtevi jasni".

Na kraju je dodala da su "spremni da blokiraju Srbiju" i pozvala okupljene na blokadu Gazele i Brankovog mosta.

- Jer Srbija mora da stane da bi oni otišli - kaže ona.

Okupljeni građani su nakon govora Jelene Mihailović uzvikivali "Vučiću ostavka" i "Vučiću odlazi".

Ona ih je pozvala da podizanjem prethodno podeljenih zastava „glasaju“ za – smenu ministra Gašića, ukidanje rijalitija, ukidanje nacionalne frekvencije TV Pink i TV Hepi…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati