Poznati

Direktno.rs

23. 09. 2020. 10:27 1

Lenonov ubica se izvinio Joko Ono: Uradio sam to zbog slave

Dejvid Čepmen koji je usmrtio Džona Lenona 1980. godine, naveo je u obraćanju sudu da mu je žao zbog tog čina i da se izvinjava Lenonovoj udovici Joko Ono.

Čepman je u decembru 1980. ispred hotela u kojem je Lenon živeo sa Ono četiri puta pucao u pevača koji je ubrzo preminuo.

Čepmenu je osmi put odbijen uslovni otpust za zločin koji je počinio pre 40 godina. On se u direktnom obraćanju sudu izvinio Lenonovoj udovici Joko Ono i naveo da je ono što je uradio "odvratno" i da zaslužuje smrtnu kaznu.

- Želim da ponovim da mi je žao zbog toga što sam uradio. Ne postoji opravdanje. Uradio sam to zbog slave. Smatram da je to najgori zločin koji može da se uradi nekome ko je potpuno nevin - rekao je on i dodao:

- Hoću da naglasim da je to bio veoma sebičan čin. Bio je izuzetno poznat i jedini razlog mog čina jeste zato što sam želeo slavu za sebe. Žao mi je zbog bola koji sam uzrokovao njoj (Ono). Razmišljam o tome stalno - naveo je Čepmen, dok je Ono više puta od suda tražila da se on ne pušta iz zatvora jer i dalje predstavlja pretnju za njenu porodicu.

Tog kobnog osmog decembra 1980. godine, Čepmen je čekao Lenona ispred hotela Dakota u Njujorku, u kom je poznati muzičar živeo sa Joko Ono. Predstavio se kao obožavatelj kojem bi jako značilo kad bi dobio autogram. Lenon je potpisao omot čuvenog albuma "Double Fantasy" neznajući da će ga isti taj čovel usmrtiti samo nekoliko sati kasnije.

Kako je kasnije navedeno, Čepmenu je kao "inspiracija" za ovaj zločin poslužio i glavni junak Selindžerovog romana "Lovac u žitu".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati