Muzika

Direktno.rs

04. 05. 2022. 09:00 0

Ramštajnov novi album nagoveštaj kraja ili trik

Bend Ramštajn je izdao novi album pod nazivom "Zeit", bez pompe i uz poslednju pesmu koja nagoveštava oproštaj. Muzički kritičari i fanovi se pitaju da li je ovo kraj jedne muzičke ere. Retko koja pesma ovog benda nije postala momentalni hit.

Njihovi spotovi i koncerti su poznati po pirotehnici i bizarnim kostimima, ali i kršenjima tabua. Ovo je bend zbog kojeg svaki ljubitelj metala na svetu zna makar po neku reč nemačkog, a mnogi pevaju makar čuvene numere "Du hast", "Sonne" i "Keine Lust" tokom čitavog koncerta uz bend.

Promocija ovog albuma je prošla bez mnogo pompe i kontroverze. Bend se ovog puta odlučio samo da objavljuje singlove. Ipak, nakon pauze od tri godine i dve godine odsustva sa velike bine i odlaganja koncerata, osmi po redu album je stigao.

Muzički kritičari smatraju da je album "Cajt" (Vreme) do sada muzički "najpitomiji", jer ga odlikuju pesme blažih tonova.

Za vreme pandemije i mnogobrojnih lokdauna, bend se povukao u studio u francuskoj Provansi, gde su radili na novim pesmama. U međuvremenu je frontmen Ramštajna, čuveni Til Lindeman, privukao pažnju neobičnom saradnjom sa francuskom pevačicom Zaz.

Za ovaj album bend nije uložio previše novca u marketing. Već u martu objavljen je istoimeni singl "Cajt", koji govori o potrebi da se vreme zaustavi.

U spotu, koji je po običaju veoma mračan i, u Ramštajnovom stilu, kontroverzan, prikazuje se mala devojčica koja ide u susret smrti obučenoj u crni ogrtač, ali i babice koje pri porođaju guraju bebe nazad u majke. Pa ipak, muzički je ovaj singl dosta mirniji, bez mnogo udarnih tonova koje su karakteristične za ovaj bend, već sa više koncertne muzike pune zanosa.

Muzički kritičari ali i fanovi su zabrinuti poslednjom pesmom pod nazivom "Adieu" (Zbogom), jer ona eventualno može da nagoveštava opraštanje benda sa muzičkom karijerom.

Zbog toga po nemačkim medijima sada bruji da je Ramštajn odlučio da se sa ovim albumom oprosti od svetske publike i "baci mikrofon". Ipak, poznavaoci ovog benda znaju da je Ramštajn spreman na sve, pa čak i na marketinški trik koji bi bend ponovo bacio u žižu javnosti.

Oproštaj, ili ne, Ramštajn ide na dugo očekivanu i više puta pomeranu letnju turneju. Fanovi će napokon, posle dve godine pauze, moći da iskoriste svoje karte i dožive metal spektakl uživo.

Evropska turneja počinje 15. maja u Pragu i završava se 4. avgusta u belgijskom primorskom gradu Ostendeu. Zatim bend leti 21. avgusta za Kanadu, pa za Ameriku gde će obići više gradova, a turneju će završiti u Meksiku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati