Muzika

Direktno.rs

01. 02. 2022. 19:27 2

"'Suada' nastala kroz igru": Plavi orkestar "uništio" rokenrol?

Saša Lošić Loša, frontmen "Plavog orkestra", ispričao je jednom prilikom kako je nastao čuveni hit "Suada", a prisetio se i neprijatnosti kada mu je saopšteno da je njegov bend "uništio rokenrol".

Sarajevski bend traje skoro četiri decenije, a tokom duge karijere snimili su veliki broj hitova u kojima slušaoci i dalje uživaju. Među brojnim numerama izdvojila se pesma "Suada", a Loša je pre nekoliko godina otkrio da je pesma nastala sasvim slučajno.

- Bili smo na zabavi i tražili su od nas da sviramo nešto domaće. Gitarista Mladen Pavičić i ja smo otišli u kuhinju i rekli da ćemo da napravimo narodnjak, sve iz zafrkancije. Ja sam počeo "Ti si meni sve", a Pave je uskočio "Ti mi daješ sve". Pesmu smo napravili igrajući se, a kako je bila narodna, dali smo joj i narodno ime "Suada". Vratili smo se i pesmu otpevali do kraja. Do kraja večeri odsvirali smo je 20 puta - ispričao je muzičar.Da nije lako biti frontmen jednog od najpopularnijih jugoslovenskih bendova dokazao je prepričavanjem jednog događaja kada mu je pripisana krivica za "smrt rokenrola".

- Pitao me jednom tokom boravka na Hvaru mladić iz Splita da li sam ja Loša. Odgovorio sam da jesam, a on mi je rekao da sam uništio rokenrol. Nije bilo prijatno - prisetio se Loša i dodao:- Ipak, bilo je i onih lepih trenutaka. Bili smo toliko popularni da nekad nismo mogli normalno da hodamo ulicom, već nas je čuvala policija. Jednom sam otišao na odmor s prijateljima i preselo mi je. Spustio sam peškir na plažu, a oko mene se stvorila hrpa ljudi. Ništa bolje nije bilo ni po restoranima i kafićima. Jedino sam dobro prošao kad sam se sakrio u poštu da telefoniram menadžeru da dođe po mene jer je neizdrživo. Gospođa na šalteru uzviknula je radosno: "Zabranjeno pušenje!" Ja sam joj rekao: "Ne, Plavi orkestar". Ona me je hladno pogledala i okrenula glavu - otkrio je tada pevač.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati