Muzika

Direktno.rs

30. 10. 2020. 17:44 0

Beogradski sindikat: Ne plačemo za Amfilohijem, plačemo za sobom bez njega! (VIDEO)

"Amfilohije je bio veliki čovek i pastir, neko koga smo svi neizmerno voleli i poštovali i sa razlogom smatrali svojim Đedom, jutros se preselio u rajsko naselje, odakle će nastaviti da se moli za nas i brine o nama. Neka mu je večna slava i veliko hvala za sve što je za naš narod uradio i što će tek uraditi! Ne plačemo za njim, jer je on u naručju Oca. Plačemo za sobom bez njega", navode članovi grupe Beogradski sindikat, koji su se oprostili od Amfilohija.

Mitropolit crnogorsko-primorski je jutros izgubio životnu bitku sa koronavirusom, sa kojim se borio od 6. oktobra. Izgledalo je da će "đedo" uspeti da pobedi, pošto je sve išlo ka tome da će se oporaviti, međutim juče mu se stanje zakomplikovalo, priključen je na respirator, da bi jutros, nažalost, preminuo.

Mnogi su se od jutros opraštali od Amfilohija, čuvara Pećke patrijaršije i jednog od najzaslužnijih za pad Mila Đukanovića sa vlasti. To su uradili i članovi grupe Beogradski sindikat.

Oni su izrazili žaljenje zbog upokojenja mitropolita, uz koga su bili tokom borbe za očuvanje svetinja, a njihova pesma "Sviće zora" bila je himna u litijama, tokom kojih se narod borio protiv diskriminišućeg Zakona o slobodi veroispovesti.

Mitropolit Amfilohije odlikovao je u februaru "Beogradski sindikat" Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca "za nadahnute pesme, revnost i brigu za majku crkvu i sastradalnu ljubav", posvedočenu kroz pesme "Dogodine u Prizrenu" i "Sviće zora", posvećene odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji.

Danas, kada je obelodanjeno da je Amfilohije izgubio životnu bitku, Beogradski sindikat se na dirljiv način oprostio od njega, a mi vam obraćanje članova ove grupe prenosimo u celosti:

"Beogradski sindikat izražava žaljenje zbog zemaljskog upokojenja njegovog visokopreosveštenstva arhiepiskopa cetinjskog, mitropolita crnogorsko-primorskog i egzarha trona pećkog Amfilohija. Veliki čovek i pastir, neko koga smo svi neizmerno voleli i poštovali i sa razlogom smatrali svojim Đedom, preselio se u rajsko naselje, odakle će nastaviti da se moli za nas i brine o nama.

Daćemo sve od sebe da budemo dostojni ljubavi i časti koju nam je ukazao. Bio je i ostao luča mudrosti, hrabrosti, poštenja i skromnosti, koja će nam još dugo osvetljavati put u vremenu koje tek dolazi. Neka mu je večna slava i veliko hvala za sve što je za naš narod uradio i što će tek uraditi! Ne plačemo za njim, on je u naručju Oca. Plačemo za sobom bez njega", navodi se u saopštenju Beogradskog sindikata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati