Muzika

Direktno.rs

27. 07. 2020. 22:06 0

Oborio rekord: Pevao Elvisove pesme 50 sati bez prestanka

Imitator Elvisa Prislija, Norvežanin Kjel Hening Bjornstad oborio je svetski rekord izvodeći bez prestanka 'Kraljeve' pesme 50 sati, 50 minuta i 50 sekundi tokom muzičkog maratona koji se uživo prenosio na internetu.

Pedesetdvogodišnji Bjornestad je tako za više od sedam sati premašio prethodni Ginisov rekord koji je 16 godina držao Nemac Tomas "Kertis" Gete, koji je Prislijeve pesme 2004. godine izvodio bez prekida 43 sata, 11 minuta i 11 sekundi.

- Nikada to više neću uspeti da izvedem - rekao je nakon nastupa za televiziju NRK.

Njegova menadžerka Helge Johansen upozorila ga je da ne pije previše kafe pre nastupa, a lekar i nutricionista, koji su za vreme maratona bili u pripravnosti, pobrinuli su se da uz pomoć smutija, voća, mlake vode s medom i limunom, i energetskih napitaka uspe da održa snagu i očuva glas. Svakih sat vremena imao je pravo na petominutnu pauzu, ali mogao je da je i preskoči i priušti sebi duže vreme za odmor.

Medijsku pažnju iskoristio je da bi na svojoj internet stranici pozvao sve ljude dobre volje na finansijske donacije koje namerava da iskoristi za finansiranje izgradnje bolnice za izbeglice u Mjanmaru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati