Zabava

Direktno.rs

10. 08. 2023. 06:53 0

Bizarni fetiši Elvisa Prislija i poslednje reči

Uvek se spekulisalo o ljubavnom i seksualnom životu Elvisa Prislija koji su bacali senku na njegovu muzičku karijeru.

U avgustu 1977. godine, u 43. godini svog života, svet je izgubio ikonu rokenrola, Elvisa Prislija. Smrtni čas ga je zadesio kod kuće, koji se nalazio u centru Memfisa, grada smeštenog u američkoj saveznoj državi Tenesi.

Posle Prislijeve smrti, Džindžer Alden je retko delila detalje o svojoj povezanosti sa ovim pevačem. Samo u velikom intervjuu, datom 2002. godine, javnost je dobila uvid u neke fragmente njegovih poslednjih dana.

Tada je svet saznao kako su izgledali poslednji trenuci ovog izvanrednog pevača, koje su bile njegove poslednje izgovorene reči, kao i kako je bilo biti u životu uz samog kralja rokenrola.

Na početku njihovog susreta, Džindžer je imala dvadeset, a Elvis 41 godinu. Njena sestra se okitila titulom Mis Tenesija, pa je Prisli pozvao ovu lepoticu u goste kod njega kući. Džindžer je dovela sa sobom sestre i kada su se prvi put sreli, to je bila upravo ona koja je začarala ovog slavnog izvođača, piše Dejli Mejl.

Vremenom je Elvis je počeo da obasipa Džindžer skupocenim poklonima. Iako je ona bila tradicionalno vaspitana devojka, koja nije mogla da toleriše njegovu zavisnost od narkotika i raskalašan način života, a pritom je imala i partnera u Memfisu. Prisli nije posustajao. Njena majka, vatreni obožavalac pevača, je smatrala da je Elvis u najmanju ruku "dobra prilika".

I tako se ubrzo cela Džindžerina porodica oblačila u bunde i vozila luksuzne automobile. Elvis je obećao da će Džindžerinoj majci obezbediti novu kuću, ali ta namera je bila sprečena neočekivanim gubitkom.

Elvisovi bizarni fetiši

U svojim memoarima "Elvis i Džindžer", Alden se priseća prvog puta kada je delila intimne trenutke sa kraljem. Prilikom tog susreta, nije joj dozvolio da se potpuno oslobodi odeće. On je verovao da ljudi ne bi trebali da se vide goli sve dok se ne zakunu u večnu ljubav brakom. Nakon njihovog ljubavnog čina, Elvis joj je darovao dijamantsku ogrlicu i sat.

"Tretirao me je kao slugu. Nekad me terao da nosim povodac kao pas. Bila sam mlada tada ali mi to nije bilo normalno".

Elvis je zaprosio Džindžer svega tri meseca nakon što su se upoznali. Taj izuzetan trenutak desio se 26. januara 1977. godine, u njegovom prebivalištu Grejslend.

- Znala sam da ga volim i da ne mogu ni da zamislim život bez njega. Izgledalo mi je kao da sam ga poznavala mnogo duže od samo nekoliko meseci. Bila sam uverena da sam pronašla svoju srodnu dušu. Naša veza je cvetala intenzivno, gotovo kao da je on želeo da ga spoznam u celosti u tom kratkom periodu – priseća se Džindžer, kako prenosi Dejli Mejl.

Ljubavnicu je verio u kupatilu

Kleknuo je i stavio dijamantski prsten vredan 70.000 dolara na njenu ruku, prsten izrađen od dela svog sopstvenog prstena.

"Moja ruka je drhtala dok me je vodio do spavaće sobe. Podigao je moju šaku, pogledao prsten i samo prošaputao: 'O, čoveče!'" – priseća se Džindžer.

Istukao je ljubavnicu

U svojim memoarima, Džindžer rasvetljava tamniju stranu kralja rokenrola, otkrivajući da je Elvis jednom prilikom pokazao svoju manje poznatu stranu - onu sklonu agresiji. U svojoj kući je skladištio širok spektar oružja, a jedne noći je ispalio hitac u televizor i telefon, posle čega je oštetio i posudu sladoleda koju je upravo jeo. Zatim je udario Džindžer, jer ga je opomenula da ne bi trebao toliko da se prejeda.

Njegov glas je podrhtavao dok joj je držao govor, i ona je ustala od stola, nakon čega je on sledio njen primer i nasrnuo na nju udarivši je.

"Nikad nemoj da ustaneš od stola dok ja ne završim", stoji zapisano u memoarima.

Kasnije se izvinio, a Džindžer se priseća da je to često činio nakon izliva svoje posesivno-agresivne strane. Možda je to deo razloga zbog kojeg nikada nije ni pomislila da ga ostavi.

Nastavili su zajednički život, s tim da je Elvis retko izlazio iz kuće. Hrana mu je stizala u sobu jer je gotovo neprestano jeo. Pidžama mu je postala gotovo uniforma, a bez tableta koje mu je davala medicinska sestra nije mogao da utone u san.

Džindžer je bila prisutna i u trenutku kada je Elvis sastavljao svoju poslednju poruku, mada u dokumentu nema njenog pomena.

Baš Džindžer je bila ta koja je 16. avgusta 1977. u rano jutro pronašla mrtvog Elvisa Prislija u kupatilu.

"Idem da čitam knjigu u kupatilu" – izgovorio je nekoliko sati pre toga, i te reči su bile njegove poslednje.

Džindžer je otišla u krevet i ubrzo zaspala. Kad se probudila dva sata kasnije, uočila je svetlo i dalje upaljeno u kupatilu. Otišla je tamo i zatekla Elvisa na podu.

– Lice mu je bilo crveno i nije reagovao na moje pozive. Nisam mogla da prihvatim da je otišao. Ne može Bog da uzme tako mladog čoveka – priseća se Džindžer.

Brzo je pozvala pomoć, a sobar je dotrčao. Pokušao je da oživi Elvisa veštačkim disanjem, ali već je bilo prekasno.

Kralj rokenrola bio je mrtav.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati