Film i TV

Direktno.rs

01. 11. 2021. 19:39 4

SKANDAL NA RTS: Žuta kuća asocijacija u Slagalici! (VIDEO)

Svega smo se prethodnih godina nagledali na Radio-televiziji Srbije, koja bi trebalo da bude javni servis svih građana, a u stvari je pretvorena u promotivni servis čoveka koji se predstavlja kao predsednik Srbije. Ali, tu nije kraj, pošto je večeras u "Slagalici" kao asocijacija za reč "kuća" stajalo "žuta", što je mnoge navelo da pomisle na zloglasnu Žutu kuću na Kosovu i Metohiiji, gde su Srbi mučeni i gde su im vađeni organi.

Gafovi na RTS-u se dešavaju na svakodnevnom nivou, bilo je tu svega, pogrešnog potpisivanja govornika, grešaka u čitanju sportskih rezultata, rečenice kako Lionel Mesi igra u Partizanu... I tu nije bio kraj, već je RTS, kako samo on to ume, još jednom doveo gledaoce u zabludu.

Naime, u kvizu "Slagalica" su se dosetili da bi idealna asocijacija za konačno rešenje "kuća" mogla da bude "žuta"! I sada, mnogi su na prvu loptu pomislili da je reč o Žutoj kući na Kosovu i Metohiji, gde su ispaštali Srbi.

Retko ko je u tim trenucima pomislio na pesmu "Na kraj sela žuta kuća", jer je naš narod toliko izmučen, posebno u poslednjih devet, deset godina, da mu, jednostavno, te loše stvari prvo padaju na pamet.

I zato je odluka RTS-a da kao asocijaciju za "kuću" stavi reč "žuta" u najmanju ruku neoprezna, jer su doveli u zabludu mnoge gledaoce i povredili im osećanja.

Džaba je posle bilo i objašnjenje da je reč o pesmici, jer prvi utisak je najbitniji, a na osnovu njega je većina ljudi pomislila na mesto stradanja srpskog naroda.

Ko zna čega će se još dosetiti Dragan Bujošević i gospoda sa RTS-a...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati