Film i TV

Direktno.rs

14. 09. 2021. 09:14 0

Feđa Štukan posle nagrade u Nišu: Teško mi je da sam stranac

Glumac Feđa Štukan prošle godine osvojio je srca publike ulogom Bubona u seriji „Klan“, potom svojom autobiografskom knjigom „Blank“ koja se u Srbiji odlično prodaje, a nedavno i ulogom Kolja u filmu „Nečista krv, greh predaka“. Za ulogu u ovom filmu osvojio je i nagradu za najboljeg stranog glumca na Filmskim susretima u Nišu.

- Mislio sam da sam oguglao, ali nisam. Mnogo mi znači ova nagrada, tim pre i što dugo na ovim našim prostorima nisam dobio nagradu. Majka mi je u Nišu pa mi je teško da se u tom gradu osećam kao stranac, mada ja se ne osećam kao stranac ni u jednom gradu u bivšoj Jugoslaviji. Pa i drugde u svetu. Svakako, mnogo sam radio na toj ulozi i glumu shvatam veoma ozbiljno – kazao je Štukan u emisiji „Kec na jedanaest“ na televiziji K1 u koju se uključio sa Korčule.

– Imam jednu magičnu brojku od 200 ponavljanja, bilo teksta za ulogu ili letova, pošto sam pilot. Mislim da kada 200 puta nešto uradite, u tome morate biti dobri.

Glumac je kazao da kada je prvi put pročitao scenario, nije shvatio da će njegov Kolj imati tako važno mesto u filmu.

- To zavisi i od montaže, od reditelja ali i od partnera. Ne možete vi biti dobri ako vaš partner nije. Da nije bilo Dragana Bjelogrlića, ni moja uloga ne bi bila tako dobra – kazao je Feđa Štukan na K1.

– Imam još pet snimajućih dana u seriji „Klan“ koju ćete uskoro gledati.

Štukan je u Šibeniku imao promociju knjige „Blank“ pa je sa prijateljem na motoru već danima na putu.

- Vozimo po ceo dan, a svako veče prespavamo na nekom drugom mestu. Trenutno smo na Korčuli. Uskoro ću sa ćerkom ići u London zbog moje knjige, na Goldsmit univerzitet koji će je uvrstiti u nastavni program. Ćerki stalno govorim da čovek koji putuje ne može biti rasista, a čovek koji čita ne može biti nacionalista. Proveli smo divno leto na brodu nas dvoje i najdraža nagrada koju sam dobio je šolja za kafu koju mi je poklonila, a na kojoj piše "najbolji tata" – kazao je Štukan.

 

 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati