Film i TV

Direktno.rs

27. 02. 2021. 19:08 0

Petar Božović: Sa Sekom Sablić sam u braku od 1970.

Glumac Petar Božović otkrio je sa kojim glumicama mu je bilo najveće zadovoljstvo da radi, ali i zbog čega mu raj deluje "penzionerski".

Božovića ovih dana gledamo u novoj seriji "Tri muškarca i tetka", a sada je otkrio kako se provodio na setu sa Sekom Sablić.

- Sa Sekom sam u braku od 1970, kada sam došao u Atelje 212. U tom braku, koji se zove pozorište, nema razvoda. Samo u pozorištu i crkvi važi "zajedno do kraja života" - ispričao je glumac i naveo još jednu srpsku glumicu sa kojom mu je tokom karijere bilo zadovoljstvo da radi:- Sa neodoljivom i prelepom Svetlanom Bojković. Bilo mi je zanimljivo i sa malim Atanasijem, jer je detetu to veliki izazov. Ovde sam bio u prilici da glumim sa meni nepoznatim, mlađim glumcima, što je i normalno jer sam čovek prošlog milenijuma. Mladi nadiru i ne možete sve da ih ispratite, ali ima veoma zanimljivih pojava - ispričao je Božović za "TV Novosti".

On se osvrnuo i na trenutnu situaciju sa epidemijom koronavirusa i otkrio hoćemo li, prema njegovom mišljenju, ikada ponovo biti životno bezbrižni.

- Ne mogu ni da zamislim život bez brige. Kod Dantea Aligijerija u "Božanstvenoj komediji" najzanimljiviji je pakao, a tamo su predstavljeni veliki ljudi sa velikim brigama i svetlim idejama . Što kažu, put do pakla vodi preko ideala. Raj mi je kod Dantea najdosadniji, deluje mi baš penzionerski. Život podrazumeva stalnu borbu i savlađivanje teškoća. Put ka Bogu posut je iskušenjima - zaključio je Božović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati