Film i TV

Direktno.rs

07. 12. 2020. 15:25 0

Tihomir Arsić: Nezaboravni Čajko, nije se plašio smrti

Srpski glumac Tihomir Tika Arsić preminuo je danas u 64. godini posle duge i teške bolesti. Podsetite se njegove duge i uspešne karijere.

Arsić je rođen 21. jula 1957. godine u Beogradu, a u dugogodišnjoj karijeri odigrao je brojne pozorišne i filmske uloge. Bio je član Narodnog pozorišta od sredine osamdesetih godina, u kojem je igrao, između ostalih, u predstavama "Rat i mir" i Romeo i Julija", u režiji Steve Žigona.

Na velikom platnu prvi put se pojavio 1975. godine, u filmu "Sinovi".Godine 1981. snima film "Dečko koji obećava", a u njemu tumači lik inspektora. Iste godine snimio je i komediju "Lov u mutnom" i dramu "Smrt pukovnika Kuzmanovića".

Uloga Čajka u ratnoj drami "Igmanski marš" Zdravka Šotre iz 1983. donela mu je veliku popularnost u tadašnjoj Jugoslaviji. Tada je priznao da su uslovi u kojima je snimio ovaj film bili prilično ekstremni. "Marš" je snimio na planini iznad Sarajeva, a temperatura je znala da padne čak 26 stepeni ispod nule.Mlađa publika ga je upoznala 2017. godine kada se vratio na male ekrane ulogom u seriji "Ubice mog oca", u kojoj je tumačio lik fudbalskog menadžera Barona.

Bio je u braku sa pevačicom Biljanom Krstić s kojom je dobio dve ćerke - Milicu i Lenku. Od 2011. je u bračnoj zajednici bio sa balerinom Jelenom Ćosić sa kojom je dobio ćerku Veru i sina Arsenija.

Arsić se poslednje dve godine borio sa rakom pankreasa.- Bolest je stvar koju treba normalno da tretiramo. Moja porodica me podržava i imam sreću da me leče sjajni lekari. Ne plašim se smrti jer mislim da sam besmrtan, a jedino me brine što možda neću stići nešto da uradim. Možda neću stići da se izvinim svima prema kojima sam pogrešio i možda neću stići da pomognem svojoj deci. Imam dve odrasle ćerke i dvoje mlađe dece, kao i unuku. Želeo bih samo zbog njih da budem još prisutan. Verujem da ljudi koji boluju od teške bolesti ostatak svog života treba da provedu radosno - ispričao je on nedavno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Braća po mukama

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati