Film i TV

[ Izvor: Nova.rs ]

29. 10. 2020. 18:43 2

"Niko ne prolazi kroz tiraniju tabloida kao ja"

"Ja zaista ne znam nikoga ko se ne bavi politikom, a ko prolazi kroz ovakvu tiraniju tabloida kroz koju prolazim ja. Mislim da neće biti nikakve reakcije državnih organa, jer ne verujem da bi naši tabloidi smeli tako da se ponašaju, a da nemaju na neki način blagoslov države za takvo ponašanje. U svakom slučaju, treba da se zapitamo da li je normalno da neko iz inostranstva reaguje i brže i efikasnije nego mi", rekao je voditelj Ivan Ivanović, komentarišući oglašavanje Reportera bez granica na Tviteru, povodom napada na njega od strane Ratka Dmitrovića, novog ministra.

Da podsetimo, reporteri bez granica oglasili su se sinoć povodom napada novoimenovanog ministra za brigu o porodici i demografiji Ratka Dmitrovića, na novinara i voditelja Ivana Ivanovića, odmah pošto je objavljeno da će zauzeti važnu funkciju u Vladi Srbije.

Naime, Dmitrović je preko društvene mreže Tviter napisao da je Ivan Ivanović poznat kao "čivava", te "da potpuno neosnovano strahuje od zamenika gradonačelnika Gorana Vesića". Ivanović je na taj tvit samo kratko odgovorio sa “Bravo ministe, srećan početak”.

O ovom napadu izvestili su i Reporteri bez granica na svom Tviter nalogu napisavši da se Ivan Ivanović suočava sa napadom ministra za porodicu Ratka Dmitrovića, te su od nove ministarke kulture i informisanja Maje Gojković tražili da osudi ove napade.

- Moram da priznam da nisam mnogo iznenađen reakcijom, zato što je to prilično normalna stvar u demokratskim zemljama i u slobodnom svetu. Kada neko prolazi kroz medijsku torturu, kroz koju ja trenutno prolazim u Srbiji, kojoj se zatim priključe i ministri i državni funkcioneri, naravno da to onda izazove reakciju kod normalnog sveta. Žalosno je to što kod nas ne postoji niko ko bi reagovao na ovakav progon - rekao je Ivanović za Nova.rs.

Istakao je da ne zna za osobu van politike koju tabloidi toliko napadaju, te je poručio da imaju podršku države.

- Ja zaista ne znam nikoga ko se ne bavi politikom, a ko prolazi kroz ovakvu tiraniju tabloida kroz koju prolazim ja. Mislim da neće biti nikakve reakcije državnih organa, jer ne verujem da bi naši tabloidi smeli tako da se ponašaju, a da nemaju na neki način blagoslov države za takvo ponašanje. U svakom slučaju, treba da se zapitamo da li je normalno da neko iz inostranstva reaguje i brže i efikasnije nego mi, koji živimo ovde, i koji gledamo svakog dana šta se dešava i potpuno smo svesni koliko je to pogrešno - naveo je voditelj i naveo da je ovo veliki gaf UNS:

- Ovo je možda najveća sramota pre svega za UNS, koji ne samo da nije reagovao, nego još i brani državu od medijskih radnika?! Tako da mislim da je ovo generalno jedna sasvim normalna reakcija, koja je verovatno iznenađenje za nas, jer kod nas odavno ništa nije normalno - zaključio je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati