Film i TV

Direktno.rs

18. 10. 2020. 14:08 0

Reditelju Ivanu Ikiću nagrada za film "Oaza" u Kini

Srpski reditelj Ivan Ikić osvojio je nagradu "Roberto Roselini" za najbolju režiju na 4. Međunarodnom filmskom festivalu "Pritajeni tigar, skriveni zmaj", održanom u kineskom gradu Pinjau.

Ikić je ovenčan nagradom za režiju filma “Oaza“, odlučio je festivalski žiri, koji je na festivalu “Pritajeni tigar, skriveni zmaj” u Pinjau ujedno i premijerno prikazan na tlu Azije, i to u okviru takmičarske selekcije “Pritajeni tigar“ (prvi ili drugi film snimljen izvan Azije), prenosi portal Nova.rs.

- Posebna mi je čast što nagrada nosi ime Roberta Roselinija i što je ove godine na festivalu prikazana retrospektiva jugoslovenskih filmova iz šezdesetih godina koji su izuzetno uticali na mene i moj rad. Marko Miler, umetnički direktor festivala, bio je naš prvi gledalac, tada još uvek, nezavršenog filma i njegova podrška i poziv na festival su bili veliko ohrabrenje da smo na pravom putu - kazao je Ivan Ikić.

Snimljena kamerom između dokumentarizma i fikcije, film “Oaza” stvara fuziju između dva filmska roda, dokumentarnog i igranog.

U filmu glume štićenici Doma za decu i mlade "Sremčica", koji su kroz višegodišnji proces kastinga i radionica učili da glume i spremali svoje uloge, a reditelj Ivan Ikić je ranije napomenuo da je njihov uspeh veći zato što u filmu nisu glumili sebe, već fiktivne, veoma kompleksne likove.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati