Film i TV

Direktno.rs

09. 09. 2020. 06:35 0

GOSPODIN i život boema: 23 godine bez Predraga Lakovića

Ja nisam racionalan, ne mogu da planiram, kombinujem u stilu: danas bi bilo dobro da radim ovo, sutra ću ono i tako dalje. Ne, ja tako ne mogu. Ja idem za srcem: ako me ponese neka stvar, neka uloga, odmah u prvom minutu tako reći, onda me nosi do kraja, bez obzira na muke - tako je govorio glumac Predrag Pepi Laković, koji je umro na današnji dan pre 23 godine.

San svakog glumca je da ne podseća na uloge koje je prošao. One se moraju pamtiti, a Laković je bio među malobrojnim čije se uloge pamte.

Stradao je na Mrtvoj Tisi 9. septembra 1997, njegovo telo su pronašli lokalni alasi.

Bio je poznat kao veliki samotnjak, pa je često voleo da ode u svoju vikendicu na Bisernom ostrvu u blizini koje je umro. Posle tog tragičnog događaja u javnosti su kružile priče da je Predrag oduzeo sebi život, ali to nikada nije potvrđeno.

Imao je brojne uloge, ali publika ga najviše pamti kao Bobinog ujaka Kostu Pavlovića iz serije "Bolji život". Takođe, jedna od zapaženijih uloga mu je i bila u "Kamiondžijama", kao nastavnik muzičkog, a scene koje je snimio sa Miodragom Petrovićem Čkaljom se i danas rado gledaju.

Poslednju ulogu imao je 1997. godine, nesposredno pred smrt, u filmu "Crna mačka, beli mačor", gde je igrao lik muzičara. Međutim, kraj snimanja nije doživeo!

Predrag Laković je bio klasni kolega Olivere Marković i Đuze Stojiljkovića, na tada prvoj klasi novoosnovane Akademije za pozorište, film, radio i televiziju (današnji FDU).

Predrag je imao brata blizanca Dragana Lakovića, koji je takođe bio glumac i poznat po dečijim emisijama. Najpoznatije su "Na slovo na slovo" i "Deco, pevajte sa nama", u kojoj je i pevao za mališane.

Od brata je bio stariji pet minuta i lakši dva kilograma, jedva je preživeo kad se rodio, a nadživeo je Dragana sedam godina.

Rođeni su u Skoplju 28. marta 1929.

Predrag je jedan od poslednjih intervjua u kojima je preneta njegova životna priča dao za tadašnji Yugopapir. Šta je tada sve rekao, možete pročitati OVDE.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati