Film i TV

Direktno.rs

23. 07. 2020. 07:20 0

"Izbeglištvo mi je trauma, oslabilo me je zauvek"

Voditeljka Nataša Pavlović, koju svi vole u emisiji "Praktična žena", gde gledaoce vodi kroz razne teme i kulinarske savete, pričala je u intervjuu za magazin "Story" o neizlečenoj traumi izbeglištva iz Zagreba i kako i dan-danas to ne može da preboli.

Nataša je istakla da je zadovoljna svojim životom s poslom koji ima, suprugom i dva sina, ali da bi volela da su neke stvari bile drugačije.

- Volela bih samo da me je mimoišlo izbeglištvo, to je jedina neizlečena trauma, ali da nije bilo toga, ne bih sada imala porodicu, ne bih otkrila Beograd, koji je fascinantan grad, metropola koja je nedostižna u ovom reguonu.

Voditeljka je sa 16 godina izbegla iz Zagreba i doselila se sa porodicom u Beograd. 

- Mnogo mi je to teško palo. I nije me ojačalo. Oslabilo me je zauvek. Ali sam našla snage da krenem ispočetka, morala sam. Srećom, u Petoj beogradskoj gimnaziji dočekali su nas otvorenih ruku i srca i to mi je mnogo značilo. Tvrdim da, izuzev kada je reč o pojedincima, od Beograda ne postoji mesto gde su ljudi otvoreniji.

U Zagreb retko odlazi, jer kako kaže, uspomene su previše bolne, a tu je i podsetnik snova koji je tamo imala i koji se zbog rata nisu ostvarili.

- Zagreb i tamošnji život čuvala sam u posebnoj fioci svih ovih godina. Toliko sam volela svoj grad, zamišljala sam kako ću raditi u HNK i govorila da nikada ni za šta na svetu ne bih otišla iz njega. Eto, a ja na kraju otišla prva. Teško mi pada što ne mogu da odem u naš stan, jer nam je oduzet i tu žive neki drugi ljudi. 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati