Film i TV

Direktno.rs [ Izvor: Blic ]

18. 05. 2020. 11:40 0

"U Srbiji ne može da se uštedi, jedva se preživljava"

Glumac Miloš Timotijević otkrio je u razgovoru za "Blic" kakav je privatno njegov kolega Bred Pit, ali i koliko je pandemija koronavirusa uticala na finansijsku situaciju umetnika u Srbiji.

Talenat Miloša Timotijevića prepoznale su neke od najvećih svetskih filmskih zvezda, pa je tako u "Novembarskom čoveku" igrao uz Pirsa Brosnana, dok je sa Anđelinom Žoli sarađivao na filmu "U zemlji krvi i meda". I baš na tom ostvarenju upoznao je holivudskog zavodnika Breda Pita, sa kojim se fotografisao, a nedavno je na društvenoj mreži Instagram podelio fotografiju sa njim uz komentar: "Sasvim obična slika sa velikim gospodinom".

- To je podsećanje na trenutke koje smo proveli družeći se i mogu da naglasim da je Bred jedan veliki čovek, a i vrhunski glumac. Slučajno sam našao u nekom svom folderu fotografiju i rekao sebi: "Zašto je ne bih objavio", jer sam se setio tih dana druženja sa njim - rekao je za "Blic" Miloš, otkrivši kakva su bila to druženja:

- Divna. Prirodna. Sedite sa njim kao i sa bilo kojim drugim čovekom. Fino vaspitan, normalan, elokventan čovek. Svašta nešto. Bilo je baš lepo setiti se tih trenutaka - otkrio je glumac.

Nedavno se završilo emitovanje serije "Južni vetar", gde jednu od uloga tumači i Timotijević, ali je na "Prvoj" počelo repriziranje "Bese" gde Miloš tumači lik Petrita Kocija. On je rekao da je uvek ponosan na posao koji uradi, pa se sa nostalgijom seća rada na ovom projektu, gde je u planu i nastavak snimanja.

- Sve što uradim u suštinu ja sam ponosan. Prvo što ste dobili ulogu. A onda postoji odgovornost zbog svih onih ljudi koji nisu dobili tu ulogu da odigrate najbolje što možete. Jako sam zadovoljan kako je ta serija ispala. Nadam se da će biti druge sezone. Korona nas je omela - naveo je Timotijević i priznao da je pandemija uticala na rad glumaca, ali i na finansijska sredstva.

- Dosta je uticala. Mi planiramo naše poslove u toku cele godine. Ja već sada planiram jesen i zimu. Sve je sada pomereno. Ne znamo šta će se desiti. Nadamo se da će nešto u junu početi sa snimanjima. Vidim da je Šotra počeo da radi. Filmski centar Srbije je izbacio kako da se sigurno snima. Svima nam je teško. Činjenica je da pogotovu nama koji smo honorarci sve je stalo. Nikakvih prihoda nemamo, ni od pozorišta ni od snimanja. Baš je teško - iskren je bio Timotijević.

Na pitanje da li će ovo glumcima biti nauk da možda malo više štede, objasnio je:

- Kako mislite da se štedi? Gde može u Srbiji toliko da se zaradi da bi se uštedelo? Kada nema snimanja igram u pozorištu da bismo mogli da preživimo. Pozorište je taj lepak koji vezuju celu priču. Kada nema snimanja, tu je pozorište, a sada nema ni snimanja ni pozorišta. Tako da smo sada na tankom ledu - zaključio je Timotijević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati