Film i TV

Predrag Đukanović

18. 01. 2020. 15:27 0

Biković: Film "Hotel Beograd" je kakvu Srbiju želimo

Poslednjeg dana ovogodišnjeg 13. "Kustendorfa", prikazan je film "Sluga" Klima Šipenka, u kojem glavnu ulogu igra Miloš Biković, koji je odmah potom publici predstavio samo delove svog filma "Hotel Beograd".

Publika je velikim aplauzom pozdravila najpre drugi najgledaniji film u istoriji ruske kinematografije, "Sluga".

- Kao komedija u svom žanru, ovo je već dugo najgledaniji film. Nadamo se da će tokom sledeće nedelje ući u istoriju, kao najgledaniji film svih vremena u ruskim bioskopima. U srpskim bioskopima pravi takođe vrlo važan rezultat. Film deluje kao komedija, uopšte nije ni naivan ni detinjast, već u sebi krije vrlo važnu poruku. U tom smislu ga ne treba deplasirati, uživajte u njemu - rekao je Biković.

Nakon tog, prikazani su kadrovi iz filma "Hotel Beograd", za koji Biković smatra da će biti veoma uspešan i da će promovisati na određen način Srbiju i Beograd.

- Sa istom producentskom kućom s kojom smo radili na filmu "Sluga", snimili smo ostvarenje "Hotel Beograd" u srpsko-ruskoj koprodukciji. Sa srpske strane smo Miodrag Radonjić i ja ispred Arhangel studija, a s ruske je "Yellow, Black and White" korporacija. Ako ste gledali serijal "Kuhinja" i "Hotel Eleon" ovo je na neki način nastavak te franšize. Nije stvar samo u duhovitoj priči koja će da nas nasmeje i razgali već promocije Srbije na tom tržištu jer ta franšiza ima armiju obožavaoca koji jedva čekaju da vide ovaj film. Mi smo ga smestili u Srbiju, Beograd i srpsko selo i time napravili film koji će promovisati Srbiju, koji će dati ideju kakva naša zemlja može da bude. Odnosno jednu našu sliku o Srbiji - karnevalsku sliku, a ona će biti mali omaž našim rediteljima Emiru Kusturici i Slobodanu Šijanu. Prepoznaćete neke elemente iz njihovih kultnih filmova - istakao je Biković.

Potom se publici obratio i glumac Miodrag Radonjić, koji je istakao da mu je zadovoljstvo što treći put radi sa kolegama iz Rusije.

- To je divna saradnja koja uvek počinje nerazumevanjem jezika. Mi smo pokušali da iskoristimo taj duh koji smo imali u našim odnosima i preneli ga na film. To će se videti i u filmu.

Konstantin Statski reditelj zahvalio se na gostoprimstvu.

- Bio sam na prvom festivalu Kustendorf kao student. Veoma sam srećan što sam tu sada ponovo. Teško mi je da pričam jer na ovom festivalu teče rakija umesto krvi - našalio se reditelj.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati