Fudbal

Direktno.rs

11. 02. 2024. 14:28 14

Srbiji 250.000 evra od gostovanja Rusiji, pozvani Nole i Biković

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, Branislav Nedimović, iz posebnog ugla, najavio je martovsko gostovanje "orlova" u Rusiji.

Kako je preneo sajt srpske kuće fudbala, FSS će od meča u Moskvi zaraditi 250.000 evra.

- Postoje tri krupna razloga zašto je duel sa Rusijom pozitivna stvar za FSS. Prvo, reč je o kvalitetnoj reprezentaciji i naši momci će imati odličan test da vide gde su sa formom uoči Evropskog prvenstva. Savez će inkasirati 250.000 evra. I treće, ruska federacija snosi kompletne troškove, što svakako nije zanemarljiv podatak. Odabrali su stadion Dinama za koji predsednik njihovog saveza kaže da je najlepši u Rusiji, pozvali su Đokovića i Bikovića kao specijalne goste i sve to dovoljno govori koliko nas cene i koliki značaj pridaju predstojećoj utakmici - rekao je Nedimović.

Utakmica je odavno u fokusu fudbalske javnosti.

- Neverovatno je da se o meču više priča u svim drugim zemljama, osim u Srbiji i Rusiji. Da se razumemo, dobili smo saglasnost UEFA i FIFA, što je i predsednik Aleksander Čeferin rekao u nedavnom intervjuu i sa te strane ništa nije sporno. Radi se o sportskom događaju koji nema nikakve veze sa politikom. Srbija je uvek bila raspoložena da svima izađe u susret, a najbolje smo na svojoj koži osetili šta znači kada vam neko zabrani da igrate velika takmičenja - dodao je Nedimović.

Na narednoj sednici fudbalske vlade biće ozvaničeno potpisivanje ugovora sa federacijama, čije reprezentacije će biti rivali Srbije do EP u Nemačkoj.

- Posle Rusije i Kipra, očekuju nas mečevi sa Austrijom i Švedskom, a za nas je velika čast što Šveđani razmišljaju o tome da se jedna od najvećih zvezda svetskog fudbala, Zlatan Ibrahimović, baš protiv naše reprezentacije oprosti od dresa državnog tima.

Potpredsednik FSS otkrio je da se u Parizu razgovaralo i o mogućnosti da Beograd posle 2027. godine bude domaćin još jednog velikog fudbalskog događaja:

- Izgradnja Nacionalnog stadiona koji je svakako najvažniji projekat u narednom periodu daje nam mogućnost da apliciramo za organizaciju finalne utakmice jednog velikog evropskog takmičenja. Beograd ima sve preduslove da vrlo brzo postane centar evropskog fudbala - konstatovao je Branislav Nedimović, a preneo sajt FSS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati