Film i TV

Direktno.rs

20. 10. 2020. 18:33 0

Voljeni Giga Moravac, "ljudina" koju ćemo ZAUVEK pamtiti

Poznati srpski glumac Marko Nikolić, voljeni Giga Moravac, rođen je na današnji dan 20. oktobra 1946. u Kraljevu.

Marko Nikolić je umro 2. januara 2019. u Beogradu. Glumu je diplomirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Bio je član je Narodnog pozorišta od 1970. godine. Igrao je u pozorištu, filmu i na televiziji.

Televizijsku slavu je stekao glavnom ulogom Gige Moravca u u TV seriji "Bolji život" , kao i ulogom Karađorđa, u nekoliko TV drama i u seriji "Vuk Karadžić". Poslednji projekat na kojem je radio pre nego što je preminuo je humoristična serija "Komšije" u kojoj je tumačio uloga Živojina.

Dobitnik je nagrade "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume na domaćem filmu i mnoštva drugih nagrada.

Doajen srpskog glumišta Marko Nikolić ostvario je nezaboravne uloge na televiziji i u filmovima od "Devojačkog mosta", "Užičke republike", "Petrijinog venca" do "Dnevnika uvreda", i u filmu "Montevideo, Bog te video".

Imao je tri velike ljubavne priče, krunisane brakom, koje su mu donele troje dece.

Dotakao se jednom prilikom te teme, pa je istakao da to ne može objektivno da proceni, da je za njegovu popularnost kod žena sigurno bila zaslužna njegova javna profesija, ali je otkrio i najveći svoj "zavodnički trik".- Na primer, zamišljen si i gledaš u jednu tačku, a one se pitaju šta li ga muči, mora da je sav ispunjen duhovnostima kad je tako dubok i ume da pati. Bile su to neke folirancije, a sad je ostalo da se divim ženskoj lepoti i da ne žalim za svojom mladošću. Kad je reč o duhovnosti i pravoj, iskrenoj ljubavi, nisam birao. Nije bilo bitno da li je poznata ili nepoznata ličnost, da li je umetnica ili sportistkinja, da li je visoka, niska, mršava, debela. Kad mi se nešto svidi u njoj, moglo je njih petsto da mi skrene pažnju kako nisam normalan, ne bi vredelo, jer ja sam sebi našao nešto što mi je interesantno. Ne znam da li na žalost ili na sreću, ali tri puta sam se ženio i imam troje divne dece iz ta tri braka. Ne mogu da kažem kako mi je žao što nisam imao deset žena i desetoro dece, bilo bi previše. Mada, ponekad kad moji naslednici imaju probleme, dođe mi da glasno pitam ko kaže da su deca radost i zašto se radujemo kad ih dobijemo! Celog života samo brineš, jer i kad su deca dobra, briga je valjda roditelju usađena. A deca to shvate tek kad i sami postanu roditelji - ispričao je on jednom prilikom.

Inače, Marko je iza sebe ostavio troje dece, a jedno od njih je i Mina, koja je krenula stopama svog oca.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati