Film i TV

Tamara Sekulović

12. 12. 2019. 07:30 1

"AJVAR" Film na koji se u Srbiji čekalo 30 godina (FOTO)

Nakon mnogobrojnih festivala i šest nagrada, film "Ajvar" rediteljke Ane Marije Rosi, s Natašom Ninković i Sergejem Trifunovićem u glavnim ulogama, premijerno je sinoć predstavljen beogradskoj publici u Kombank dvorani i u Cineplexxu na Ušću.

Oni koji nisu imali prilike da ovu melodramu pogledaju na festivalima, a čuli su hvalospeve kritičara, sada su konačno imali priliku da pogledaju "Ajvar" koji će se nadalje prikazivati u domaćim bioskopima u distribuciji Taramounta.

Priča prati Vidu (Nataša Ninković) i Baneta (Sergej Trifunović) su bračni par koji već duže vreme živi u Stokholmu. Imaju uspešne karijere, dovoljno novca za pristojan život i psa, ali nemaju decu. Vida sumnja da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, ali o tome ćuti. Dolaze za praznike u Srbiju, gde se u poznatom okruženju odvija uigrana koreografija koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima. Ovog Uskrsa se taj zid ćutanja ruši.

Za svoju maestralnu interpretaciju ove filmske junakinje Nataša Ninković je na ovogodišnjem Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu nagrađena Caricom Teodorom, a još na četiri festivala ove godine proglašena je za najbolju glumicu, dok je Sergej na festivalu u Nišu za ulogu Baneta dobio Cara Konstantina kao najbolji glumac.

- To je jedna intimna priča pre svega i mislim da je lepo da se okrećemo nekom malom običnom čoveku - rekla je glavna glumica na premijer filma za Direktno.rs, dok je Trifunović istakao značaj ovakve jedne porodične i ljubavne priče u današnje vreme:

- Melodrama je žanr koji se nije mnogo radio na našim prostorima iz nekog razloga. Tako da je ovo jedno vrlo vredno delo u smislu da je u pitanju odlična melodrama. Ne sećam se da je neko u zadnjih 30 godina radio melodramu. Ljubav i odnos između dvoje ljudi, time se srpski film nije bavio nešto u poslednje vreme - rekao je on za naš portal.

"Savremeni" život je brz i sve češći smo svedoci raspada i gubitka vrednosti porodica i brakova.

- U ovom bržem nekom životu brak kao institucija sve vreme, jasno i očigledno, umire. Nekako i porodica gubi taj značaj koji je imala. Kad pogledam samo, moj deda je jedno od desetoro dece, moja majka jedno od ćetvoro, ja sam jedno od dvoje dece, a burazer i ja još uvek nemamo dece... Tako da, toliko o tome - smatra Sergej.

Prisustvujemo nekoj vrsti masovnije produkcije domaćeg TV i filmskog sadržaja, gde je teško postići i odrediti balans između odnosa kvaliteta i kvantiteta...

- Odnos kvaliteta i kvantiteta je još uvek na uštrb kvaliteta, ali dobro je da postoji kvalitet. Ako već pričamo o sadašnjoj filmskoj produkciji, trka koja se dešava između SBB-a i mts-a, koja je politička naravno, je donela odjednom tržište i počele su da se snimaju serije. I to je dobro, tako da će taj kvantitet vremenom sigurno doneti i kvalitet. To mora da se izbrusi i mora da se desi - rekao nam je Trifunović.

Pored Nataše i Sergeja uloge u filmu "Ajvar" su dobili Vesna Čipčić, Miodrag Krstović, Gordan Kičić, Aleksandra Janković, Branka Petrić i Paulina Manov, a na premijer je bio veliki broj njihovih kolega i prijatelja koji su došli da podrže ovaj projekat.

- Mislim da je publika željna ovakvih stvari. Ovo je jedna vrsta melodrame građanskog karaktera i mislim da je to falilo našem repertoaru u bioskopima - zaključio je Gordan Kičić.

 

 





Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati