LUDILO MOZGA #17 Afera "Ivanjica" | Zabava | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Zabava

[ Izvor: Predrag Đukanović ]

10. 01. 2020. 19:55 0

LUDILO MOZGA #17 Afera "Ivanjica"

I dok predsednik Srbije sipa istinu brzinom munje, tabloidi koji su bliski vlasti sipaju afere brzinom munje. Tako smo došli i do jedne nove - Ivanjica. Cilj - da nasmejem čitaoce, poenta - kritika.

Jutro za vreme praznika u Beogradu ume biti poprilično tužno, ulice puste, saobraćaj od dva automobila u celom gradu najzad odlično funkcioniše, a novinari "pojedinih beogradskih medija" sede besposleni. Šta da radim? Kuda da se krećem?

U dosadi, uzeh da pročitam ove druge, svetske medije i vidim naslov u "Alo": "ZAVERA U VRHU POLICIJE Skovan plan protiv predsednika Srbije". Uđem da pogledam da nije neka već viđena zavera, kad ono - ne. Ovoga puta, u pitanju je istraga o aferi "Ivanjica".

Gotovo, skačem iz fotelje, zovem vozača, fotografa, popa i priključenija i krećemo put Ivanjice. Razmišljam usput šta li može biti, svi od ushićenja trepere...

Stižemo u Ivanjicu, trčkaramo okolo, raspitujemo se kakva li je afera u pitanju. Gleda ono malo naroda na ulici bledo u nas novinare, kovele, ko zna na čemu li su ovi. Ovaj jedan kaže - "afera je što su nam prepravljali vodopad". Nije to, pomislih, idem dalje. Sledeći kaže - "meni je najveća afera cena prasića za praznike, ne mogu da navašam para". Nije ni to. Uh, ima li ko? Treperim? Telefon zvoni, urednik traži da što pre pošaljem tekst... Ne vredi. Nemam šta da mu javim.

Tek neka starija gospođa, kulturno odevena upita šta ja to tražim u Ivanjici. Rekoh da se baš tu sprovodi afera koja ruši predsednika države, što ja ne smem da dopustim i da želim novinarskom profesijom da stanem na branik otadžbine. "Srušićemo zaveru, gospođo!"

- Joj, dete... - reče gospođa gotovo sažaljivo.
- Recite, gospođo, da nismo zakasnili? - kriknuh.
- Niste, malopre sam videla tu vest. Prepravili su. Mislili su na "Jovanjicu".

Ćutim... U šoku...
- Ali, gospođo, to je stara afera, potresa Srbiju već mesec dana.
- Tek sad su počeli o tome da pišu i ovi mediji. Niko o tome do sada nije pisao.
- Jesmo mi.
- Ma, vi ste beogradski medij, koji niko u Srbiji ne čita... Vas čitaju više u Crnoj Gori.
- Aha, dobro gospođo. Hvala na pomoći.
- Ništa dete moje. Zbogom.
Okrećem se i odlazim, a čujem iz daleka, preko ramena.
- Ti bar znaš gde je Ivanjica.
Pogledah, gospođa namignu i ode...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Skupštinski mikser

Zoran Živković [03.08.2020.]


Video dana

Čoveče, ne diraj mi hranu!

Anketa

Ko Vas predstavlja u Skupštini?

Rezultati