Svet

[ Izvor: mediji ]

17. 10. 2024. 19:03 0

Kraj Šengena? Francuska povukla ovaj potez

Francuska je najavila uvođenje privremenih kontrola na granicama sa šest država, od 1. novembra 2024. do 30. aprila 2025. godine, piše Luksemburg tajms.

Kako piše ovaj medij, Francuska je Evropskoj komisiji najavila granične kontrole na granicama sa Luksemburgom, Belgijom, Nemačkom, Španijom, Italijom i Švajcarskom.

- Ozbiljne pretnje javnom redu, javnoj sigurnosti i unutrašnjoj bezbednosti koje predstavljaju visoko nivo terorističke aktivnosti, rastuća prisutnost kriminalnih mreža koje olakšavaju neregularnu migraciju i krijumčarenje, kao i migracijski tokovi koji rizikuju infiltraciju radikalizovanih pojedinaca, neki su od razloga navedenih na veb sajtu Evropske komisije - prenosi Luksemburg tajms.

Takođe se navodi da neregularni prelazi na granicama Engleskog kanala i Severnog mora, kao i porast nasilja među migrantima, dovode do "opasnih situacija koje uključuju i migrante i organe reda".

Prošlog meseca, kako piše, Nemačka je ponovo uvela kontrole na granici sa Luksemburgom, postavljajući kontrolne tačke duž autoputeva gde Nemačka deli granicu s Luksemburgom. Kao i Francuska, Nemačka je svoje akcije okarakterisala kao neophodan odgovor na stalne bezbednosne pretnje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Odličan kostim

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati