Svet

[ Izvor: Mediji ]

13. 10. 2024. 13:23 0

Izraelci kreću u osvetu: Evo šta će gađati u Iranu

Američki zvaničnici veruju da je Izrael suzio šta će ciljati u svom odgovoru na iranski napad, a to uključuje vojnu i energetsku infrastrukturu Irana.

Nema naznaka da će Izrael ciljati nuklearna postrojenja ili izvršavati atentate, ali su američki zvaničnici naglasili da Izraelci nisu doneli konačnu odluku o tome kako će i kada da deluju, niti pretpostavljaju kada bi moglo doći do odgovora Iranu.

Napetost u regionu raste nakon iranskog raketnog napada 1. oktobra, za koji Iran tvrdi da je bio odgovor na izraelsku invaziju Libana i atentate na iranske saveznike, uključujući vođe Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu i lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha u Bejrutu.

Iranski napad prouzrokovao je malo štete u Izraelu, ali se očekuje izraelski odgovor, iako vremenski okvir još nije poznat.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati