Svet

[ Izvor: Mediji ]

02. 10. 2024. 21:01 0

Predsednik Irana: Nećemo rat, ali će u slučaju odmazde Izraela uslediti još jači odgovor

Iranski predsednik Masud Pezeškijan rekao je da Iran "ne traži rat", obećavajući istovremeno da će uslediti "još jači odgovor" Irana u slučaju izraelske odmazde za veliki raketni napad.

- Ako Izrael hoće da reaguje imaćemo jači odgovor - rekao je Pezeškijan na zajedničkoj konferenciji za štampu u Dohi sa katarskim emirom Tamimom ben Hamadom al Tanijem.

- Iran ne traži rat, Izrael nas je naterao da reagujemo - dodao je iranski predsednik.

On je ovo izjavio dan posle iranskog napada na Izrael sa oko 200 raketa, od kojih je, prema Teheranu, 90 odsto dostiglo svoj cilj. Izraelska vojska je s druge strane saopštila da je njihov PVO presreo veliki broj tih raketa, uz preciziranje da su rakete pale na vazduhoplovne baze u zemlji ali nisu načinile štetu.

Direktan iranski napad na Izrael, drugi od aprila, izazvao je oglašavanje sirena za uzbunu širom Izraela, u njemu su dve osobe ranjene u Izraelu i poginuo je jedan Palestinac u okupiranoj Zapadnoj obali, prema spasiocima i jednom palestinskom zvaničniku.

- Zlonamerni cilj sionističkog režima je da seje nesigurnost i širi krizu u regionu - rekao je iranski predsednik.

- Ono što tražimo od SAD i evropskih zemalja, je da kažu entitetu koji su usadili u region (Izrael) da prekine sa izlivanjem krvi - dodao je on.

Emir Katara je upozorio da Izrael sa napadima na Hezbolah u Libanu dovodi region "na ivicu ponora". Katarski emir je takođe osudio izraelske napade u pojasu Gaze i rekao da Doha nastavlja svoje napore posredovanja da se postigne primirje u ratu koji je pokrenut pre skoro godinu dana napadom palestinskog Hamasa na izraelsko tle.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Džabe teretana i mišići

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati