Svet

[ Izvor: Mediji ]

27. 09. 2024. 13:12 3

Čuvena mesara pod ključem, svi radnici otpušteni

Poznata nemačka mesara otišla je u stečaj. Nakon 200 godina rada, mesara Holzapfel mora zauvek da zatvori svoja vrata. To je težak udarac i za radnike i za verne kupce.

U ovoj mesari ubuduće više niko neće moći da kupuje. Radnici su otpušteni jer je kompanija morala da pokrene stečaj. Ova tradicionalna mesara je prve kupce poslužila još 1815. godine. Nakon više od 200 godina, radnici i ljubitelji mesnih proizvoda moraju da kažu poslednje zbogom. Bankrot nije mogao da se izbegne iako se u početku čak činilo da ima neke nade, prenosi Feniks magazin.

Prema medijskim izveštajima, kompanija se potpuno oporavila. U početku su se stvari nastavile u skladu s tim. Kako bi se privuklo što više potrošača, između ostalog su napravljene i korekcije cena. Međutim, sada je jasno da donete promene nisu donele dugoročni uspeh.

Kako mediji javljaju, stečaju kompanije doprineli su različiti činioci. To uključuje, na primer, opšti pad potražnje za mesnim proizvodima. Biljne alternative sve su traženije, posebno među mladim kupcima, ali troškovi energije i proizvodnje verovatno više nisu bili podnošljivi. Uopšteno, ekonomska situacija doprinela je činjenici da je mesara Holzapfel morala da zatvori sve svoje poslovnice.

Dalje se navodi kako su radnici obavešteni o nelikvidnosti. Stečajem je pogođeno 80 radnika, a svi su morali da budu otpušteni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati