Svet

Direktno.rs [ Izvor: Jutarnji.hr ]

18. 09. 2024. 13:30 8

Ukrajinci uništili Putinovo najmoćnije oružje (VIDEO)

Napadi ukrajinskim bespilotnim letelicama izazvali su požar i prisilili na evakuaciju stanovnike u ruskoj regiji Tver, a zvaničnici su rekli da je Kijev tokom noći gađao nekoliko zapadnih regija Rusije.

Olupina uništenog ukrajinskog drona izazvala je požar u gradu Toropecu u zapadnom delu Tverske oblasti, rekao je Igor Rudenija, guverner regije koja se nalazi severozapadno od Moskve.

Vatrogasci su pokušavali da obuzdaju vatru, rekao je Rudenija, ali nije naveo šta gori. Ruske jedinice protivvazdušne odbrane još pokušavaju da odbiju "masivni napad dronova" iznad grada, dodao je.

Prema izveštaju državne novinske agencije RIA iz 2018, Rusija je gradila arsenal za skladištenje projektila, municije i eksploziva u Toropecu, gradu starom 1.000 godina u kom živi nešto više od 11.000 stanovnika.

Ruski mediji navode da je eksplozija izazvala potres magnitude 2,8 stepeni, a prozori su bili razbijeni na više od pet kilometara udaljenosti od skladišta. Kako stvari stoje, ovo je bio najjači udar na ruska skladišta oružja još od početka rata.

-Skladište je čuvalo projektile namenjene za taktičke raketne sisteme Iskander, taktičke raketne sisteme Točka-U, navođene bombe i municiju - rekao je izvor iz ukrajinske obaveštajne službe za Rojters.

Oko 30.000 tona granata je eksplodiralo, ali detonacije i dalje traju. Celi grad Toropec je evakuisan. U napadu je korišćeno 100 dronova.

Značajne zalihe severnokorejskih balističkih projektila KN23, projektila za raketne sisteme Grad i sisteme protivvazdušne odbrane S-300, te balističkih projektila Iskander su uništene.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Proka pronalazač

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati