Svet

[ Izvor: Mediji ]

10. 09. 2024. 11:02 0

Ova zemlja će deci zabraniti korišćenje društvenih mreža

Australija planira da do kraja ove godine usvoji nove zakone koji će onemogućiti deci korišćenje društvenih mreža zbog rizika koje one imaju po njihovo telesno i mentalno zdravlje. To je rekao premijer Entoni Albaniz.

Premijer je najavio da će njegova vlada levog centra tokom sledećih nekoliko meseci uvesti probni period tokom kog će od korisnika društvenih mreža zahtevati proveru godišta.

- Želim da se deca i mladi sklone od svojih uređaja. Želim da ih vidim na fudbalskom igralištu, bazenu ili teniskom terenu. Želim da imaju stvarna iskustva sa stvarnim ljudima jer znamo koliku štetu društvene mreže mogu da nanesu - kazao je Albaniz nacionalnoj televiziji.Premijer nije bio sasvim precizan kod starosne granice ispod koje ne bi bilo dozvoljeno korišćenje društvenih mreža, ali je rekao da će ona biti između 14 i 16 godina.

Uz to, naglasio je da je zabrinut zbog efekta koje sajber nasilje ima na mentalno zdravlje dece, kao i zbog lake dostupnosti sadržaja na društvenim mrežama koje smatra štetnim.Do sada je nekoliko zemalja pokušalo da maloletnicima ograniči pristup društvenim mrežama, ali kao najveće prepreke u tom naumu pokazali su se pravni izazovi i tehnologija, poput privatnih mreža koji prikrivaju lokaciju.

- Ovo je globalni problem s kojim se suočavaju vlade širom sveta. Znamo da to nije jednostavno niti lako, inače bi vlade već reagovale i nešto uradile po tom pitanju - rekao je Albaniz.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati