Svet

[ Izvor: Mediji ]

06. 09. 2024. 18:11 0

Evakuisano više od pola miliona ljudi zbog supertajfuna

U kinekoj južnoj pokrajini Guangdong evakuisano je više od 570.000 stanovnika zbog supertajfuna Jagi koji će večeras pogoditi kopneni deo te provincije, zbog čega je na snazi crveni meteo alarm, saopštili su meteorolozi.

Supertajfun je danas stigao do južne kineske provincije Hajnan, a dostigao je brzinu od 234 kilometra na čas, prenela je agencija Sinhua.

Zbog tajfuna su obustavljeni železnički i drumski saobraćaj, a privremeno su zatvorene i škole u ​​10 gradova.

Očekuje se da će tajfun do večeras pogoditi priobalna područja od grada Vengčang u provinciji Hajnan do Leidžoua u provinciji Guangdong.

Ministarstvo za vodne resurse je podiglo uzbunu za poplave u Guangdongu i Hajnanu na nivo tri i poslalo četiri tima da usmeravaju napore za prevenciju poplava u Hajnanu i Guangdongu.

Takođe je saopšteno da se ulažu napori u praćenje kretanja tajfuna, usmeravanje lokalnih samouprava u protokolima za prevenciju katastrofa i osiguravanje bezbednosti života i imovine.

Ranije ove sedmice, tajfun Jagi odneo je najmanje 16 života na Filipinima, a očekuje se da će ovaj supertajfun tokom vikenda pogoditi Vijetnam i Laos.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati