Svet

[ Izvor: Mediji ]

05. 09. 2024. 12:01 0

Policija ubila napadača u Minhenu (VIDEO)

Nekoliko hitaca ispaljeno je ispred nacističkog dokumentacionog centra u Minhenu u četvrtak ujutro. Ranije je bilo objavljeno da je do pucnjave došlo ispred izraelskog konzulata, koji se nalazi samo nekoliko metara dalje.

Ministar unutrašnjih poslova Bavarske, Joahim Herman, saopštio je da je napadač ispalio nekoliko hitaca. Tek tada su policajci uzvratili vatru i uspeli da ga zaustave.

Napadač je preminuo od teških povreda.

Za sada nema naznaka o drugim osumnjičenima, navode istražitelji.

Policija je, kako je ranije preneo Bild, saopštila da je u oblasti Briner ulice i Karolinenplaca u toku velika operacija. Takođe, jedan policijski helikopter je u vazduhu. Istražitelji su pozvali građane da izbegavaju to područje.

Muškarac imao pušku
- U oblasti Karolinenplaca došlo je do pucnjave od strane policijskih snaga na sumnjivu osobu, koja je pritom pogođena - saopšila je policija malo pre 10 sati.

Prema informacijama Bilda, osumnjičeni je došao sa puškom ispred Dokumentacionog centra nacizma. Navodno je pucao na policijsku stražu ispred zgrade, a policajci su uzvratili vatru. Pet policajaca je bilo uključeno u incident, rekao je portparol policije.

Novinar Süddeutsche Zeitunga, Ronen Štajneke (41), objavio je video na kojem se čuje mnogo hitaca:

"U 9.10 časova odjednom je odjeknula glasna eksplozija"
Incident se dogodio na godišnjicu Olimpijskog napada 1972. godine, kada su palestinski teroristi ubili jedanaest izraelskih sportista u Minhenu. Diplomate i zaposleni u izraelskom konzulatu, koji se nalazi u blizini, danas su uglavnom nisu bili u kancelarijama zbog obeležavanja godišnjice napada. Izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da nijedan zaposlen u konzulatu nije povređen.

- Našu kancelariju, koja se nalazi neposredno pored Dokumentacionog centra nacizma u centru Minhena, trenutno je blokirala policija. Naši zaposleni su u karantinu. Tačno u 9.10 časova, odjednom se čula jaka eksplozija. Moglo se čuti najmanje dvanaest hitaca. Trenutno nemamo više informacija. Velike policijske snage su trenutno na terenu - rekao je za Bild Benedikt Franke, zamenik predsednika i izvršni direktor Minhenske bezbednosne konferencije (MSC).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati