Svet

[ Izvor: Mediji ]

24. 08. 2024. 12:12 0

Brazil u plamenu, ugroženo 30 gradova (VIDEO)

U požarima na otvorenom koji ugrožavaju tridesetak gradova u brazilskoj državi Sao Paulo, dvoje ljudi je izgubilo život kada su u jednom industrijskom pogonu u gradu Urupes pokušali da spreče širenje vatre, saopštile su danas lokalne vlasti.

Ovi gradovi u Brazilu proteklih dana su pogođeni talasom visokih temperatura i sušom, a vlasti su upozorile da i jaki udari vetra mogu doprineti brzom širenju požara, prenosi Rojters.

Pojedini lokalni mediji javili su da se iznad pojedinih delova grada Sao Paula uzdiže dim, ali lokalna vlada nije saopštila da je vatra stigla do samog grada, najnaseljenijeg u Latinskoj Americi sa više od 11 miliona stanovnika.

Vlada Sao Paula formirala je komitet za vanredne situacije radi suzbijanja požara koji su već blokirali, potpuno ili delimično, oko 15 auto-puteva u toj državi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati