Svet

Direktno.rs

04. 08. 2024. 08:45 6

Tramp čestitao Putinu: Uradio je veliki posao

Bivši američki predsednik i republikanski kandidat za novi predsednički mandat Donald Tramp u subotu je čestitao ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na velikoj razmeni zatvorenika između Rusije i nekoliko zapadnih država.

- Želeo bih da čestitam Vladimiru Putinu što je uradio još jedan veliki posao - rekao je republikanski predsednički kandidat na događaju u sklopu kampanje u Atlanti, u američkoj saveznoj državi Džordžiji.

- Oslobodili su neke od najvećih ubica u svetu - rekao je Tramp i dodao:

- Vratili su neke od najopakijih ubica. Vratili smo svoje ljude, ali čoveče, sklopili smo neke užasne, užasne dogovore. I lepo je reći da smo ih dobili nazad, ali da li to predstavlja loš presedan? - zapitao je.

Razmenom zarobljenika, najvećom od Hladnog rata, Rusija i Belorusija oslobodile su 16 osoba koje su bile zatvorene, a zauzvrat je 10 ljudi predato Moskvi iz zatvora u raznim zapadnim zemljama.

U sklopu dogovora pušten je i Rus Vadim Krasikov, koji je u Nemačkoj osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva Gruzina čečenskog porekla 2021. godine u centru Berlina.

Dogovor je postigla vlada američkog predsednika Džoa Bajdena uz pomoć Nemačke i drugih saveznika.

Tramp je ukazao na vlastiti rekord vraćanja kući američkih državljana držanih u inostranstvu tokom svog predsedničkog mandata, ističući:

- Nikada nisam ništa platio.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati