Svet

[ Izvor: Mediji ]

22. 07. 2024. 16:33 0

Svi Bajdenovi gafovi: Saplitanja, nepovezane misli, zaboravljanje...

O potrebi da se Džo Bajden povuče iz trke i usptupi mesto nekom drugom počelo je glasno da se govori nakon debakla u prvoj debati sa Donaldom Trampom. No to nije bio ni prvi ni poslednji gaf i omaška Bajdena koji su išli na ruku njegovim protivnicima a zabrinuli glasače Demokratske partije.

Počelo je sa saplitanjem i gubljenjem ravnoteže još u martu 2021. godine, samo nekoliko meseci nakon inauguracije.

Jedno padanje sa bicikle sledeće godine, a onda i novo sapiltanje 2023. na dodeli diploma kadetima Vazduhoplovne akademije. I sve to može svakom da se desi i daleko mlađima od tada 80-godišnjeg predsednika.

Više zabritnutosti izazivale su verbalne omaške koje su usledile. Ukrajina je tako postala Irak u kome Rusija gubi rat.

- Teško je reći, ali jasno je da on gubi rat u Iraku - rekao je Bajden svojevremeno.

Kada je izašao izveštaj da Bajden ne može biti kriv za zaturanje tajnih dokumenata jer je zaboravan, organizovana je press konferencija i novi lapsus.

- Kao što znate, u početku predsednik Meksika, Sisi, nije hteo da otrovi granice da pusti humanitranu pomoć. Ja sam sa njim govorio, ja sam ga nagovorio da otvori granice - kazao je Bajden, mešajući predsednika Meksika sa predsednikom Egipta.

I učinio još nešto što će postati tradicionalno - nepriznavnje da možda postoji problem.

- Moje pamćenje nije… moje pamćenje je u redu. Moje pamćenje- pogledajte šta sam sve postigao od kada sam postao predsednik. Niko od vas nije mislio da ću da uradim ijednu od tih stvari. Kako se to onda desilo? Pa mora da sam zaboravio! - kazao je on.

Debata sa Donaldom Trampom je trebalo da ubedi glasače, i donatore, da je sve zaista u redu. I onda, na samom početku debate:

- Da osiguramo da možemo da svaki pojedinačni… a osoba ima pravo da uradi sa, sa, sa kovidom, izvinite, sa – da se nosi…gledajte, konačno smo pobedili Mediker promumlao j Bajden.

Nakon toga trebalo je da usledi kontola štete. No, to nije najbolje prošlo u intervjuima na američkim televizijama – I onda poslednji gafovi – na NATO samitu.

- I sada želim da dam reč predsedniku Ukrajine, koji ima hrabrosti koliko i odlućnosti. Dame i gospodo predsednik Putin… Predsednik Putin?!!! On će pobediti predsednika Putina. Predsednik Zelenski! - ispravio se brzo Bajden.

Gafovi su se nastavili na konferenciji za medije.

Novinar: "Da li ste zabrinuti što se tiče sposobnosti podpredsednice Haris da pobedi Donalda Trampa ako ona bude na vrhu glasačkog listića?"

Bjden: "Gledajte, ne bi izabrao potpredsednika Trampa da bude podpredsednik da mislim da nije kvalifikovana da bude predsednik. Da počnemo odatle".

Sada, četiri meseca do izbora, izgleda da će se upravo to testirati – da li Kamala Haris može da pobedi bivšeg predsedniak Trampa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati