Svet

[ Izvor: Mediji ]

14. 06. 2024. 15:12 3

Šta kaže Ukrajina o Putinovom novom predlogu za mir

"Ukrajina neće prihvatiti uslove za početak pregovora o prekidu rata koje je izneo ruski predsednik Vladimir Putin", rekao je savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, Mihail Podoljak.

On je odbacio predlog Putina, ocenivši da nije reč o ozbiljnom pokušaju da se postigne sporazum o miru i da nije relevantan za bilo kakve pregovore.

Podoljak je za Rojters dodao da "ne postoji mogućnost da se nađe kompromis" između Putinovih izjava i uslova za kraj rata koje je iznela Ukrajina.

Putin je ranije ovog petka izjavio da Ukrajina "mora da povuče svoje trupe sa cele teritorije novih regiona Rusije" i da se odrekne namere da uđe u NATO da bi počeli mirovni pregovori.

On je naveo da bi ukrajinske trupe morale da se povuku sa teritorija takozvane Luganske Narodne Republike, Donjecke Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti.

- Čim Kijev izjavi da je spreman za takvu odluku i počne stvarno povlačenje trupa iz ovih regiona, a takođe zvanično obavesti o odustajanju od planova za ulazak u NATO, uslediće odmah, bukvalno istog minuta, naređenje naše strane za prekid vatre i otpočinjanje pregovora. Ponavljam, uradićemo to odmah - istakao je Putin.

On je dodao da je Moskvi za mirno rešenje potreban neutralan, vanblokovski, nenuklearni status Ukrajine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Volim zvuk motora

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati