Svet

Direktno.rs

04. 06. 2024. 14:10 7

Zakomplikovalo se: Tramp će biti zabranjen?

Bivši američki predsednik Donald Tramp proglašen je krivim po 34 tačke optužnice u Njujorku, a ova presuda mogla bi da znači da aktuelni predsednički kandidat ne može da uđe u 37 zemalja sveta.

Tramp je osuđen za falsifikovanje finansija tokom svoje predsedničke kampanje 2016. godine, a slučaj je povezan sa bivšom zvezdom filmova za odrasle Stormi Danijels.

Međutim, pored potencijalne zatvorske kazne koja će mu biti izrečena 11. jula, Tramp ima još jedan problem -  potencijalnu zabranu ulaska u 37 zemalja sveta.

Zemlje poput Kanade i Velike Britanije, kao i Izrael, imaju zakone koji navode da nacionalna imigraciona služba može odbiti vašu molbu za ulazak u zemlju ako ste ranije osuđivani za neku vrstu teškog zločina.

Naravno, Tramp bi mogao da uđe u neku od država na zahtev i uz odobrenje imigracionih službi, ali će to svakako biti proces kroz koji bivši američki predsednik verovatno ne želi da ide.

Potpuna lista zemalja sa politikom zabrane ulaska za osuđena lica: Argentina, Australija, Brazil, Kambodža, Kanada, Čile, Kina, Kuba, Dominikanska Republika, Egipat, Etiopija, Hong Kong, Indija, Indonezija, Iran, Irska, Izrael, Japan , Kenija, Malezija, Makao, Meksiko, Maroko, Nepal, Novi Zeland, Peru, Filipini, Singapur, Južna Afrika, Južna Koreja, Tajvan, Tanzanija, Tunis, Turska, Ukrajina, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


In memoriam

Zoran Živković [01.07.2024.]




Video dana

Pomoć stiže

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati