Svet

[ Izvor: Mediji ]

22. 04. 2024. 13:13 5

Velika akcija u BiH: Uhapšen šef policije

Širom BiH u toku je međunarodna policijska akcija "Blek taj 2", u kojoj je do sada uhapšeno nekoliko osoba, a među njima i neki od visokih policijskih funkcionera, koji se dovode u vezu sa narko kartelom "Tito i Dino".

- Hapšenja i pretresi vrše se na više desetina lokacija, na području Sarajeva, Zenice i Mostara, a meta akcije je više osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba, a među uhapšenima su i visoki funkcioneri policijskih agencija i institucija za sprovođenje zakona - saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Međunarodnu podršku akciji dali su FBI, DEA i Europol.

Osumnjičeno je više od 15 osoba, koje se dovode u vezu sa organiziovanim kriminalom, neovlašćenim prometom velikih količina opojnih droga, pranjem novca i drugim povezanim krivičnim delima.

Sarajevski mediji su objavili da su do sada uhapšeni Mustafa Selmanović, šef Specijalne policije MUP-a Federacije BiH, kao i sarajevski biznismen Gordan Memija.

Mediji navode da je izdat nalog i za hapšenje direktora Policije Federacije BiH Vahidina Munjića.

Narkobos Edin Gačanin zvani Tito sklopio je u novembru prošle godine sporazum s Tužilaštvom u Holandiji i osuđen je na na sedam godina zatvora i novčanu kaznu od milion evra zbog krijumčarenja droge.

Edin Gačanin najveći je balkanski narko-bos, koji ima holandsko državljanstvo, a od marta prošle godine je na američkoj "crnoj listi".

Rodom iz Sarajeva, Gačanin je u svoj kartel uključio članove svoje porodice i prijatelje iz BiH.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati