Svet

Direktno.rs

15. 04. 2024. 08:04 0

SAD: Nema značajnije štete u Izraelu posle napada

Visoki američki vojni zvaničnik rekao je da Sjedinjene Države procenjuju da "nema značajne štete unutar samog Izraela" nakon iranskog bombardovanja.

Portparol izraelske vojske Danijel Hagari je ponovio ovu procenu u nedelju, rekavši da je od stotina raketa lansiranih iz Irana, samo nekoliko probilo Izrael, nanevši manju štetu na infrastrukturi u vazdušnoj bazi Nevatim u blizini piste i na putu u regionu Hermon.

Nevatim je ostao potpuno funkcionalan, a avioni su nastavili poletanje i sletanje kako bi ispunili svoje misije.

Američki predsednik Džo Bajden rekao je izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu u telefonskom razgovoru u nedelju da treba da smatra subotu pobedom jer su iranski napadi uglavnom bili neuspešni i pokazali superiornu vojnu sposobnost Izraela, rekao je visoki zvaničnik administracije.

Džon Kirbi, portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost, rekao je u nedelju da je sposobnost da se spreči rasprostranjena šteta demonstracija izraelske "vojne superiornosti" i dokaz da Iran nije "vojna sila za koju oni tvrde da jeste".

- Ovo je bio neverovatan uspeh, koji je zaista dokazao vojnu superiornost Izraela i isto tako kritički, njihovu diplomatsku superiornost, da imaju prijatelje u regionu, da imaju širom sveta koji su voljni da im pomognu - rekao je Kirbi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati