Svet

[ Izvor: Mediji ]

13. 04. 2024. 23:24 6

Iran lansirao više od 100 dronova na Izrael!

Izraelska vojska potvrdila je da je Iran lansirao na njih više od 100 dronova. Očekuje se da će im biti potrebno nekoliko sati da stignu do izraelske teritorije, a Iran je lansirao i desetine krstarećih raketa.

Izraelski vazdušni prostor zatvoren je zbog očekivanog napada Irana, a ratni kabinet sastao se kako bi razgovarao o iranskom napadu.

SAD su takođe navele da očekuju da će Iran lansirati više od 100 dronova, desetine krstarećih raketa i balističkih projektila.

Obraćajući se NBC News, neimenovani zvaničnici su rekli da Bajdenova administracija očekuje da Iran lansira više od 100 dronova, desetine krstarećih projektila i desetine balističkih projektila. Jedan od zvaničnika je rekao da se očekuje da će oružje gađati objekte izraelske vlade, a ne civile ili verske objekte. SAD i Izrael blisko koordiniraju način odbrane od napada.

- Bili su spremni. Izraelci su spremni - rekao je zvaničnik.

Komandant američkog CENTCOM-a general Majkl Kurila sastajao se poslednjih nekoliko dana sa visokim izraelskim zvaničnicima. Tokom posete, konsultovao se sa Izraelcima o planu odbrane koji uključuje pomoć SAD sa mora i vazduha, kao i o tome kako bi Izrael mogao da odgovori na napad Irana, rekli su visoki američki zvaničnici. Administracija nije očekivala da će Iran ciljati bilo kakvu američku imovinu u regionu, dodali su.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati