Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

23. 04. 2024. 15:33 3

Hrvati posle napada na boksera: Sigurni smo u BG

Bokserski savez Hrvatske saopštio je da je Bokserski savez Srbije reagovao odmah nakon što je napadnut hrvatski reprezentativac Nikica Radonić. Hrvat je napustio Srbiju i vratio se u Hrvatsku, a predao je meč četvrtfinala Evropskog prvenstva u boksu koje se održava u Beogradu.

Hrvati su izdali saopštenje u vezi s napadom na Radonića, koji je svetski i evropski prvak u kik-boksu u kategoriji do 86 kilograma. Otkrili su da se napad desio u Banjičkoj šumi, van okvira održavanja Evropskog prvenstva, te da je Bokserski savez Srbije reagovao odmah.

Prenosimo deo saopštenja Bokserskog saveza Hrvatske.

- Rukovodstvo hrvatske reprezentacije i Bokserskog saveza Hrvatske dužni su da naglase da organizatori i domaćini Evropskog prvenstva u Beogradu ne snose nikakvu odgovornost za incident u kojem se nesrećnim spletom okolnosti našao Nikica Radonić. Ponašali su se odgovorno i odmah ponudili sve što im je potrebno da pomognu nakon izolovanog incidenta situacije i huliganskog ispada van zona u kojima se održava Evropsko prvenstvo.

Rukovodstvo hrvatske reprezentacije i selektor Pero Veočić ističu da se svi reprezentativci osećaju sigurno i udobno na Evropskom prvenstvu u Beogradu, te da se u opremi hrvatske reprezentacije bez problema kreću van prostora održavanja EP, van hotela, oko borilišta, odlaze u kupovinu itd. Navode i da naši navijači dolaze da bodre hrvatske reprezentativce u beogradskoj dvorani Aleksandar Nikolić, a da domaća publika sportski navija i bodri naše reprezentativce.

Rukovodstvo hrvatske reprezentacije zahvaljuje se domaćinima Evropskog prvenstva u Beogradu na brzoj reakciji i pomoći u izolovanom incidentu, kao i Bokserskom savezu Srbije sa kojim Bokserski savez Hrvatske ima sportske i konstruktivne odnose, koji se ogledalo u zajedničkim pripremama reprezentativaca u svim starosnim grupama i dolasku boksera i bokserki na takmičenja koja se održavaju u nama susednim zemljama - kažu u Bokserskom savezu Hrvatske.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati