Svet

[ Izvor: Mediji ]

13. 04. 2024. 15:32 30

Policajka HEROINA: Napadač NOŽEM krenuo na nju, ona mu rekla DVE REČI, pa ga upucala

Napadača iz tržnog centra "Vestfild Bondaj Džankšn" (Westfield Bondi Junction) u Sidneju, koji je nasumično ubadao ljude, upucala je neimenovana policajka koju je australijski premijer Entoni Albaneze u obraćanju nazvao heroinom.

Kako je rečeno tokom obraćanja policijskih službenika, policajka se obratila napadaču pre nego što ga je upucala. Ona mu je tražila da spusti nož, nakon čega je on krenuo ka njom sa nožem u rukama. U tom trenutku ga je upucala.

- Sve što je rekla bilo je "Spusti to" (nož prim. aut.). Samo jednom je to rekla. Onda ga je upucala u grudi i on je pao. Kada je pao na zemlju, davala mu je prvu pomoć - rečeno je.

Portparol policije saopštio je još nekoliko detalja.

- Suočila se sa napadačem, brzo mu se primičući s leđa. Kada ga je prozvala, okrenuo se, pogledao je i podigao nož. Tada je u njega ispraznila šaržer - rekao je.

Kako je saopšteno, policajka je bila prva koja je došla na teren.

- Ona se dobro ponaša u ovim okolnostima. Bila je prvi policajac na licu mesta. U pitanju je veoma visoki oficir - rečeno je.

Heroji koji su spasili izbodenu bebu

Do tog trenutka, nažalost, napadač je već izbo nekoliko ljudi, između ostalog majku i bebu koje su šetale tržnim centrom.

Devetomesečno dete je preživelo napad, ali ima teške povrede zbog kojih je prebačeno u bolnicu na operaciju. Majka je preminula nekoliko sati nakon napada od težine zadobijenih povreda, potvrdila je policija.

- Mama je došla sa bebom i dala mi je. Ja sam je držao. Izgledalo je veoma loše - rekao je jedan od dvojice muškaraca koji su zatekli na licu mesta i pomogli im.

Kako su rekli za australijske medije, pokušavali su da zaustave krvarenje odećom iz prodavnice i pozvali su hitnu pomoć.

- Bilo je puno krvi na podu. Nadamo se da je beba dobro - rekao je drugi muškarac.

Mamu i bebu su sklonili na sigurno u prodavnici, pa otišli po pomoć.

Napadač nasumično ubadao ljude

Podsećamo, oko 16 časova po lokalnom vremenu masa ljudi panično je počela da beži iz tržnog centra nakon što su se pojavili izveštaji o pucnjavi i ubadanju. Prema rečima svedoka, napadač je nosio sečivo ili veliki nož, a žrtve je nasumično birao.

Prodavci su uvodili u prodavnice uspaničene posetioce tržnog centra i zaključavali, da bi ih potom na sporedne izlaze izvodili na ulicu.

Prema poslednjim podacima, ukupan broj žrtava je sedam, uključujući i majku bebe koju je policija navela kao šestu žrtvu napada i samog napadača kog je upucala policajka.

Motiv napada nije poznat, a policija je saopštila da "ne može da isključi terorizam".

Takođe, nije poznato ni više detalja o samom napadaču, osim da je u pitanju muškarac u 40-im godinama. Pojedini mediji naveli su da je od ranije poznat policiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 30

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati