Svet

[ Izvor: KRIK ]

12. 04. 2024. 12:53 2

Hidajet Turkoglu se bavi trgovinom ORUŽJA?!

Slobodan Tešić, jedan od najvećih trgovaca oružjem na Balkanu, koji je pod sankcijama SAD, kaže za KRIK da mu je poznato da je nekadašnji turski košarkaš, koji vodi poreklo iz Srbije, Hidajet Turkoglu aktivan u sektoru naoružanja, ali da sa njim nije sarađivao. Turkoglu je, inače, blizak saradnik turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, sa kojim je boravio u poseti Beogradu 2019. godine.

Tešić još uvek pravi milione evra od trgovine oružjem iako se godinama on i njegove kompanije nalaze pod američkim i britanskim sankcijama.

Ovaj šezdesetpetogodišnji trgovac oružjem trudi se da radi u senci. Retko se oglašava, a u javnosti kruži tek po koja njegova fotografija, piše KRIK.

Sada je u intervjuu za taj istraživački portal govorio o tome da li sarađuje sa Hidajetom Turkogluom, čuvenim košarkašem koji je takođe u poslovima sa naoružanjem, a inače je savetnik turskog predsednika.

Kako je Tešić naveo, ne zna sa kojim uspehom i kojom reputacijom se Turkoglu bavi naoružanjem.

- Nisam imao priliku da sarađujem sa gospodinom Turkogluom, iako su mi poznate informacije da je isti, ne znam sa kojim uspehom i kakvom reputacijom, aktivan ili pokušava da bude aktivan u sektoru naoružanja i vojne opreme. Moguće je da ga poznaju drugi trgovci i akteri ovog sektora u Srbiji - kaže on za KRIK.

Hidajet Turkoglu nekadašnji je turski košarkaš, koji je kasnije obavljao dužnost predsednika Košarkaškog saveza Turske. Naime, iako rođen u Istanbulu, njegovi roditelji poreklom su iz Sjenice, a Turkoglu je tokom karijere u NBA postao prijatelj sa srpskim košarkašima Vladom Divcem i Predragom Stojakovićem.

On je sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom bio u poseti Beogradu 2019. godine.

Turkoglu je tada predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poklonio dva dresa turske reprezentacije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati