Svet

[ Izvor: Telegraf ]

05. 04. 2024. 10:50 9

Moja ćerka je starija, kako su mogli: Rumunka prošla pakao zbog snimka iz Beča

Ana S, poreklom iz Rumunije, nalazi se na snimku iz Beča koji je proteklog vikenda digao uzbunu u Srbiji, ali i u Austriji, jer se posumnjalo da je sa njom nestala devojčica Danke Ilić (2). Austrijska policija je objavila potragu za njom, a nakon razgovora i istrage, zaključeno je da ona i devojčica sa snimka nemaju nikakve veze sa nestalom Dankom iz Srbije.

Snimak je napravio Srbin koji živi u Beču, a na njemu se vide dve žene sa devojčicom, koja je neke podsetila na Danku, za kojom se u Srbiji tragalo od 26. marta. Srbin je poslao snimak srpskoj policiji, koja je zatražila pomoć od austrijske da indetifikuje i pronađe žene sa snimka. Vlasti u Beču objavile su njihove fotografije i saopštile da tragaju za njima. Ubrzo se sve razjasnilo. Austrijska policija je u četvrtak zvanično saopštila da je isključila svaku vezu između osoba sa snimka i male Danke.

 Ana S, koja živi u Floridsdorfu u Beču, ispričala je za list Krone kako je saznala da je devojčica iz Srbije ubijena i kako se oseća posle svega.

-  Šokirana sam na više nivoa. Upravo sam došla kući sa posla, a policajci su me obavestili da je Danka sada očigledno pronađena. Ali i dalje sam šokirana, što su me ljudi pogrešno tražili širom Evrope - rekla je ona za Krone, a prenosi Telegraf rs.

Ana je dodala da joj se do sada niko nije izvinio za zbrku i da bi volela da zna kako je do svega ovoga došlo.

- Moja ćerka izgleda potpuno drugačije i takođe je godinu dana starija. Ne znam kako možete pomešati ovo dvoje dece. Bez obzira na to, godinama nisam bila u Srbiji. Ja sam rođena Rumunka i od 2015. živim i radim u Austriji -  rekla je ona.

Ispričala je i kako je saznala da policija traga za njom nakon snimka.

- Bili smo pozvani u kuću prijatelja u Velsu za Uskrs. Onda su me zvale kolege sa posla koje poznaju i moju ćerku. Rekli su da je u toku međunarodna potraga za mnom i mojom majkom. Htela sam da razjasnim nesporazum. Od nedelje prolazim kroz pakao. Samo želim da svi znaju: Mi nismo zločinci i nismo kidnapovali dete - zaključila je ona.

Da podsetimo, u četvrtak je saopšteno da je Danka Ilić (2), za kojom je tragano od 26. marta, ubijena, a policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih, inače radnika JKP Vodovod iz Bora. Oni su priznali zločin, dok telo devojčice još uvek nije pronađeno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati