Svet

[ Izvor: Mediji ]

23. 03. 2024. 21:20 5

Ispovest žene koja je preživela napad u Moskvi: Pucao je, a ja sam ležala pored mrtve žene

Prema poslednjim informacijama koje su objavljene na sajtu Ministarstva zdravlja Moskovske oblast, u terorističkom napadu na koncertnu dvoranu Krokus siti hol u Moskvi, povređeno je 140 ljudi, a trenutno je ukupan broj hospitalizovanih 105.

Kako prenose svetski mediji, devojka koja je preživela masakr u koncertnoj dvorani, ispričala je do detalja šta se tačno dogodilo u petak uveče.

Naime, ženska osoba zadobila je teške telesne povrede, leži u bolničkom krevetu i gleda pravo u plafon. Leva strana lica joj je otečena, a leva ruka umotana u gazu.

Prema tvrdnjama Gardijana, ona je natprirodno mirnim glasom objasnila pred kamerama kako su naoružani napadači u koncertnoj dvorani Krokus Sitija primetili nju i malu grupu ljudi dok su bežali od pokolja najgoreg terorističkog napada na ruskom tlu poslednjih decenija.

"Pala sam na pod i pravila sam se mrtva"

- Videli su nas. Jedan od njih je otrčao nazad i počeo da puca u ljude. Pala sam na pod i pretvarala se da sam mrtva. Krvarila sam - rekla je ona za RT, rusku državnu novinsku agenciju, pokazujući na slepoočnicu.

Kako je devojka objasnila, naoružani napadači su tvorili vatru na ljude koji su nepomično ležali na zemlji.

Pored mene je bilo telo devojke

Devojka je objasnila da je u tom trenutku pored nje ležalo telo mrtve devojke, a da su potom naoružani napadači zapalili salu, očigledno nadajući se da će pobiti sve one koji su ostali unutra.

- Devojka koja je ležala pored mene je bila ubijena - rekla je.

"Kad je buknuo plamen zatvorili su vrata"

- Tada je buknuo plamen. Zatvorili su ulazna vrata, ali verovatno nisu mogli da zaključaju bravu - rekla je devojka koja nije želela da otkrije svoj identitet.

Naime, žena koja nije želela da otkrije svoje ime, objasnila je da je ona u tom trenutku ležala kod vrata i udisala je čist vazduh, a posle nekog vreme je ispuzala. Kako potom rekla za Gardijan, shvatila je da tu nema nikoga i onda je izašla napolje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati