Svet

[ Izvor: Telegraf.rs ]

14. 03. 2024. 12:55 1

Manastir pogođen u zemljotresu: Pukotine, oštećene ikone

Manastir Somina u Crnoj Gori, koji se nalazi na oko 1.600 metara nadmorske visine, oštećen je u jakom zemljotresu koji je rano jutros pogodio ovo područje.

Manastir se nalazi u okviru pet kilometara od epicentra zemljotresa, koji je zabeležen kod mesta Čarađe, piše "Telegraf".

Kako se navodi, na konaku su se pojavile pukotine, oštećen je odžak, dok su ispred manastira popadale cigle. U manastiru i konaku su popadala kandila i ikone.

Zemljotres jačine 5,4 stepena po Rihterovoj skali potresao je teritoriju Crne Gore u četiri sata i šest minuta, a podrhtavanje tla osetilo se i Srbiji, kao i u Bosni i Hercegovini. Ono što se sada mnogi pitaju jeste da li Crnoj Gori preti cunami.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore saopštio je da je epicentar bio na pet kilometara jugozapadno od od mesta Čarađe u opštini Plužine. Žarište je bilo na dubini od 14 kilometara.

Nakon prvog potresa, usledio je i niz slabijih zemljotresa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati