Svet

Direktno.rs [ Izvor: Bestbrokers.com ]

08. 03. 2024. 11:02 14

Najgori avioprevoznici u Evropi po kašnjenju letova: ER SRBIJA na 2. mestu!

Poznato je već koliko smo imali problema na Aerodromu "Nikola Tesla" i sa infrastrukturom, nedostatkom aviona i osoblja, kašnjenju letova i to sve je dovelo do toga da Er Srbija zauzme drugo mesto najgorih avio kompanija u Evropi po procentu kašnjenja, koju objavljuje specijalizovani sajt Bestbrokers.com.

Prošle godine, vazduhoplovna industrija u Evropi zabeležila je povećanje letova od 10 odsto u odnosu na 2022, sa ukupnim saobraćajem koji je dostigao otprilike 92 odsto nivoa pre Kovida, prema Eurocontrol-u. Uprkos ovom oporavku, sektor se suočio sa mnogim drugim poteškoćama, uključujući povećane cene goriva, geopolitičke sukobe i štrajkove radnika.

Dok neke kompanije u vazduhoplovnoj industriji vide ove probleme kao izazove koje treba prevazići da bi se poboljšali, druge izgleda da ih koriste kao izgovore.

Želeći da vidi koje su se avio-kompanije i aerodromi najviše borili sa svojim učinkom prošle godine, tim u BestBrokersu je istražio najnovije statistike OAG-a, globalnog dobavljača podataka o putovanjima sa sedištem u Velikoj Britaniji. Otkrili su da je najmanje pouzdana aviokompanija u Evropi za 2023. italijanska Air Dolomiti S.p.A. sa ukupno 43,56% odloženih ili otkazanih letova, a onda Er Srbija sa 42.29%.

Najmanje tačan aerodrom je, s druge strane, Međunarodni aerodrom u Frankfurtu sa jedva 39,27% stope polazaka na vreme.

Italijanski regionalni avioprevoznik Er Dolomiti nalazi se na dnu liste sa samo 56,44% od svojih 33.415 letova u 2023. koji su stigli na vreme, a malčice bolja je Er Srbija sa svojih 57.71% letova koji su ostvareni u planiranom vremenu. Dakle, drugo mesto u Evropi po broju kašnjenja/odlaganja (37.79%) i otkazanih letova - 4.49%!

Među kompanijama sa najgorim učinkom prošle godine je i nekoliko velikih niskotarifnih prevoznika (LCC) poput EasyJeta (6. najgori na rang-listi) i Vizz Air UK (7. najgori), koji nisu baš poznati po svojoj tačnosti i udobnosti.

Dve najveće evropske avio-kompanije, takođe, su iznenađujuće ušle na listu najgorih prevoznika 2023. godine, a to su British Airvais i Lufthansa. Sa samo 60,67% letova koji su stizali na vreme tokom prošle godine, British Airvais je četvrti najgori evropski prevoznik sa najmanje 20.000 letova godišnje. 

Prijavljeno je da su do prve polovine 2023. svi evropski letovi kasnili u proseku 15 minuta, što je premašilo brojke pre pandemije od 13,3 minuta. Vazduhoplovna industrija u Evropi prolazi kroz izazovna vremena sa sve većim brojem nezadovoljnih zaposlenih, koji prete štrajkovima i zahtevaju veće plate. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati