Svet

[ Izvor: Vijesti.me ]

03. 03. 2024. 23:03 4

Vlada Crne Gore smenila direktora policije

Vlada Crne Gore je ove nedelje, na telefonskoj sednici, razrešila direktora Uprave policije Zorana Brđanina, potvrđeno je "Vijestima" iz izvršne vlasti.

Premijer Milojko Spajić prethodno je to najavio na društvenim mrežama.

- Imajući u vidu da Uprava policije, kao organizaciona jednica MUP-a, koja vrši poslove u skladu sa zakonom o unutrašnjim poslovima, ne može ostati bez sistema rukovođenja, konstatujemo da će mandat direktora policije prestati zaključno na dan 12. marta 2024. godine - napisao je Spajić na društvenoj mreži Iks.

Kazao je da će, imajući u vidu navedeno, zadužiti ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da raspiše "javni poziv za v. d. direktora" policije od 4. do 10. marta, "a što je u skladu sa dogovorom sa poslednje sednice Vlade, kako bi proces izbora bio što inkluzivniji i transparentniji i da bi odagnali bilo kakve sumnje u politizaciju te funkcije".

- Nakon završenog javnog poziva, ministar je dužan da za sednicu Vlade 12. marta dostavi izveštaj o sprovodenom javnom pozivu i spisak svih prijavljenih lica koja ispunjavaju uslove u skladu sa zakonom, a sve u cilju izbora najboljeg kandidata koji će se uhvatiti u koštac sa teškim zadatkom reforme policije - zaključio je Spajić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati