Fudbal

[ Izvor: maxbetsport.rs/Radomir Đurović ]

05. 04. 2024. 09:26 0

LUDILO Deseti put dobio otkaz u istom klubu!

Smene trenera u fudbalu nisu samo redovna pojava u srpskom fudbalu. Toga ima i u drugim zemljama, pogotovo u regionu. Jedna neverovatna priča stiže iz Rumunije.

Kako piše, Maxbetsport.rs, tačno mesec dana pošto je postavljen za trenera Krajove, italijanski stručnjak Nikolo Napoli je ostao bez posla. Ekipu je vodio na samo četiri utakmice i izgubio je sve. Kap u punoj čaši bio je poraz u četvrtfinalu Kupa na svom terenu od Voluntarija sa 4:2.

Ništa tu ne bi bilo čudno da Napoliju ovo nije bio 10. mandat u Krajovi! Da, dobro ste pročitali. Sapunica njega i rumunskog kluba traje više od dve decenije. Prvi put je trener postao 10. decembra 2003. godine, ali se zadržao samo do marta i tri utakmice na klupi.

Drugi put je klub preuzeo u oktobru 2007. i zadržao se do maja 2009. Ekipu je vodio na 55 utakmica, što mu je najviše u Krajovi. Potom je vodio Brašov i Plošeti, a onda je u januaru 2011. treći put postao trener Krajove. Zadržao se nepuna tri meseca (pet utakmica), a onda je 5. aprila postao sportski direktor kluba. Tu je ostao samo do kraja juna.

Sledeći mandat mu je bio od jula 2013. do februara 2014. godine, a ekipu je vodio na 17 utakmica. Zatim je dve pune godine proveo u Jašiju, a ekipu je vodio na 84 utakmice.

U Krajovu se vraća u oktobru 2018. i ostaje do marta naredne godine. Sedmi put se zadržao kratko. Bilo je to od avgusta 2020. do oktobra iste godine, a smenjen je posle samo osam utakmica.

PROGLAŠEN ZA TRENERA MESECA 2022.

Osmi mandat je takođe bio kratak, od januara do juna 2022. godine. Tada je sedeo na klupi na 18 utakmica, a u februaaru je proglašen za trenera meseca u Rumuniji. Pošto Krajova ne može bez njega, a ni on bez Krajove, vratio se u klub već u novembru iste godine.

Tu se zadržao samo do januara 2023, a sedeo je 27 puta na klupi. Poslednji mandat mu je počeo prošlog meseca i već se završio. Za ovih 10 mandata nije ostvario nijedan značajan rezultat. Krajova za to vreme nije ostvarila nijedan rezultat vredan pomena.

Interesantno je da Napoli tokom igračke karijere nije igrao nigde van Italije. Od 1987. do 1991. je bio član Juventusa sa kojim je 1990. osvojio Kup i Kup UEFA (sada Liga Evrope).

TRIKA PETI PUT U KRAJOVI

Ništa manje interesantna nije ni biografija njegovog naslednika. Krajovu će da preuzme 47-godišnji rumunski stručnjak Eugen Trika kojem će to da bude peti mandat u Krajovi! U klub je došao 2010. gde je bio sportski direktor, a učio je trenerski zanat.

Drugi mandat mu je bio devet godina kasnije od maja 2019. do avgusta 2020. Zbog epidemije korone vodio je ekipu samo na jednoj utakmici. Treći mandat mu je bio od marta do maja 2021. godine kada je tim vodio u 12 mečeva.

Iste godine se četvrti put vratio u klub. Bilo je to u novembru, ali se zadržao samo mesec dana. Vodio je tim na četiri meča (remi i tri poraza). Od decembra prošle godine je trener rumunskog drugoligaša Aleksandrije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati